Demiryoluna yaya üst geçidi

Demiryoluna yaya üst geçidi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 7. Bölge Satın Alma ve Stok Kontrol Servis Müdürlüğü tarafından Eskişehir-Konya hattı üzerinde bulunan Sarayönü İstasyonuna yaya üst geçidi yapılacak....

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 7. Bölge Satın Alma ve Stok Kontrol Servis Müdürlüğü tarafından Eskişehir-Konya hattı üzerinde bulunan Sarayönü İstasyonuna yaya üst geçidi yapılacak. Yaya üst geçidinin ihalesi 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

İhalenin kesinleşmesinin ardından, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanacak. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 20 gün içerisinde yer teslimi gerçekleştirilecek. Yer tesliminin ardından ise ihaleyi alan firma, yaya üst geçidini 300 gün içerisinde inşa edecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ihalesi yapılan yaya üst geçidi ile ilgili bilgi verdi. Başkan Solak yaptığı açıklamada, "Demiryollarının etkinliği her geçen gün artıyor. İlçemizi iki bölen demiryolunun yoğunluğu da günden güne yükseliş gösteriyor. İlçemizden bir günler 24 tren geçiş yapıyor. Bu yoğunluğun artması insanlarımızın can güvenliği açısından da tehlike oluşturuyor. Saraç mahallemizde artan nüfusun ilçe merkezi ile olan bağlantısını sağlıklı bir şekilde sağlayabilmek için bir yaya üst geçidi talebimiz oldu. Devlet Demiryolları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yaya üst geçidinin yapımı devam eden düğün salonunun karşısına yapılmasına karar verildi. Yaptığımız girişimler ve görüşmeler neticesinde talebimiz olumlu değerlendirildi. Hazırlanan proje çerçevesinde yaya üst geçidinin ihalesi Devlet Demiryolları tarafından gerçekleştirildi. Afyon bölge müdürümüze verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.