Demokrasi şehitleri anıldı

Demokrasi şehitleri anıldı
Sarayönü’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı. Darbe girişiminin yıldönümünde yüzlerce kişi 15 Temmuz nöbetinde bir araya geldi. Kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen programa protokol üyelerinin...

Sarayönü’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı. Darbe girişiminin yıldönümünde yüzlerce kişi 15 Temmuz nöbetinde bir araya geldi. Kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen programa protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda 15 Temmuzu Darbe Girişimini ve 15 Temmuz şehitlerini anlatan görüntüler alanı dolduran vatandaşlara izletildi. Konuşmaların yanı sıra 15 Temmuz şehitleri ve Türkiye için dua edildi. Program gece yarısı tüm camilerde verilen selalar ile birlikte sona erdi.

Yine 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti gerçekleştirilerek şehitlerimiz için okunan mevlid-i şerifin hatim duası gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra Cuma günü ilçedeki tüm camilerde Kuran-ı Kerim okunarak Cuma hutbesinde 15 Temmuz anlatıldı.

Sarayönü’nde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup hainlerin kalkıştığı kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde, 251 şehidin ruhunu şad edilerek anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Anma etkinlikleri çerçevesinde Cuma günü ilçelerdeki tüm camilerde Yasin-i Şerif okunarak cuma hutbesinde 15 Temmuz konusu işlendi.

Cuma hutbelerinde şu ifadelere yer verildi: "Üzerinde yaşadığımız vatan sadece bir toprak parçasından ibaret değildir. Ecdat diyarıdır. Şehitler emanetidir. Geleceğe sağlam adımlarla yürümek için bağrına yaslandığımız, uğruna canımızı verdiğimiz topraktır vatan. 15 Temmuz gecesi, sabaha kadar okuduğumuz salalar, getirdiğimiz tekbirler, tesbihat ve yakarışlar, dünyanın dört bir tarafından milletimizin selameti için el açıp yalvaran mümin kardeşlerimizin dualarıyla birleşti. Milletçe tek yürek,  yekvücut meydanlara aktık. Birlik ve beraberliğimize, istiklal ve istikbalimize karşı girişilen hain saldırıya hep birlikte dur dedik. İmanımızdan ve vatan aşkımızdan aldığımız o muazzam ruhla hain emelleri boşa çıkardık. Feraset, basiret ve sekînetimizle büyük bir felaketin eşiğinden döndük."

15 Temmuz Pazar günü etkinlikler şehitlik ziyareti ile devam etti. Öğle namazından önce Merkez Çarşı Camii'nde ve Ladik Paşa Meydanı Camii'nde mevlid-i şerif okunarak hatim duası edildi.

Program dualarla açıldı

Etkinlikler pazar günü saat 22:00'de kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen programla sona erdi. Programa, Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Karataş, S.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi Ruhi Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Tamer Yöney, İlçe Müftüsü Şevket Karaca, Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Solak, İlçe Tarım Müdürü Güngör Çiğdem, PTT Şube Müdürü Yunus Kaya, Konuklar Tarım İşletmesi Müdürü Ali Odabaş, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş ve Kızılay Başkanı Halil İbrahim Turan katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuran-ı Kerim okunarak İlçe Müftüsü Şevket Karaca tarafından gerçekleştirilen duada, alanı dolduranlar ellerini semaya açtı.

Vatanseverliğimiz dünyaya örnektir

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gecede yaptığı konuşmada, "15 Temmuz hain FETÖ/PDY darbe girişiminde milletimizi ve vatanımızı uçurumun kenarından çekip çıkaran rabbimize şükürler olsun. Hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu milletimizin ortak kararlılığı ve mücadelesi sonucu halkın devletiyle hükümetiyle dik durmasıyla önlenmiştir. Milletimiz dinine, bayrağına, iradesine, demokrasisine ve en önemlisi geleceğine sahip çıkmıştır. Milletimizin vatanseverliği tüm dünyaya örnektir. Vatana sahip çıkmak adına 251 kardeşimiz şehit olmuş, 2193 kardeşimiz ise gazi olmuştur. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Hepimiz biriz, hepimiz Türkiye'yiz

"Şiirlerin okunduğu gecede 15 Temmuz darbe girişimi ve 15 Temmuz şehitlerini anlatan klip ve görüntüler ekrana getirildi. Yine program içerisinde konuşma gerçekleştiren Kaymakam Tarık Bahadır, "Hainler, dış güçler, bu ülkede emeli olanlar defalarca düşünmek zorunda. Ömer Halis Demir'i doğuran analar şu an içimizde. Bu ülkede emeli olanlara bu anaların doğuracağı Ömer Halis Demir'ler engel olacaktır. Tanklara ve uçaklara karşı şehit olmayı göze almış insanlarımız engel olacak. Bizim bugünün ve yarının analarından en büyük isteğimiz bayrağına, ezanına, milletine sahip çıkan bireyler yetiştirmeleridir. Bu memleket için şehit olan 251 kardeşimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu memleket, bu millet Malazgirt'i, Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Başkomutanlık Meydan Muharebesini, Büyük Taarruzu unutmadığı gibi 15 Temmuz'u da unutmayacaktır. Biz hepimiz biriz, hepimiz Türkiye'yiz."

Selalarla sona erdi

Programın son bölümünde Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Gül, "15 Temmuzu neden unutmamalıyız adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından darbe gecesini anlatan bir belgesel yayınlandı. Gece yarısı ilçedeki tüm camilerde veler selalar ile program sona erdi.