Dev pancar şaşırttı

Dev pancar şaşırttı
Sarayönü'ne bağlı Büyükzengi mahallesinde yetiştirilen pancarlar arasından çıkan dev pancar görenleri şaşırttı.Büyükzengi mahallesinde çiftçilik yapan Muammer Arıkan ektiği pancarları hasat ederken söküm esnasında pancarlar...

Sarayönü'ne bağlı Büyükzengi mahallesinde yetiştirilen pancarlar arasından çıkan dev pancar görenleri şaşırttı.

Büyükzengi mahallesinde çiftçilik yapan Muammer Arıkan ektiği pancarları hasat ederken söküm esnasında pancarlar arasında bulunan 11 kilo ağırlığında dev pancarla karşılaştı. Arıkan'ın diğer pancarlar arasından ayırdığı dev pancarı gören arkadaşları ve yakınları hayrete düşürdü.

Bu yıl aldıkları pancar veriminden memnun olduğunu dile getiren Muammer Arıkan, tarlasından söktüğü ve ağırlıkları farklı olan pancarlar arasında 11 kilo ağırlığında dev pancarı görünce çok şaşırdığını söyledi.

Yıllardır pancar ekimi yaptığını vurgulayan Arıkan, "İlk defa bu yıl bu kadar büyüklükte bir pancar gördüm. Bu pancar, hiç kimyasal katkı maddesi kullanılmadan doğal ortamda yetişti. Bu yıl yaklaşık 50 dekar arazide pancar ürettim. Hepsi bu dev pancar kadar iri olmasa da genelde bölgemizde pancar verimi önceki yıllara göre oldukça iyi." dedi.