Diyanet vakfı vekaletle kurban kesecek

Diyanet vakfı vekaletle kurban kesecek
Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramında ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşımak için yola çıkıyor.Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca yaptığı açıklamada Türk Diyanet...

Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramında ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşımak için yola çıkıyor.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca yaptığı açıklamada Türk Diyanet Vakfı'nın vekaletle kurban keseceğini duyurdu. Kurban kesim bedellerini yurt içi 850 TL, yurt dışı 625 TL olarak belirlendi. Müftü Karaca yaptığı açıklamada, "Yüce dinimiz İslam’da, yapılan ibadetler bir yandan kişiyi Allah’a yaklaştırırken diğer yandan pek çok güzelliği de bünyesinde barındırır. Allah için edâ edilen kurban ibadeti de içerisinde çok sayıda hikmeti barındırmaktadır. Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine de önemli derecede katkıda bulunmaktadır." dedi.

Kurbanın, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün Müslümanları birbirine yakınlaştırmak olduğunu anlatan Karaca, "Kurban ibadeti Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olmaktadır. İslami usullere uygun olarak kestiğimiz kurbanları, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman’ın selamına muhtaç kalan tecrit yerlerine kadar yedi kıtada gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor." şeklinde konuştu.

Dünya genelinde 10 milyon müslümana ulaşılmanın hedeflendiğini kaydeden Karaca şunları söyledi: "Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika ülkeleri, Afganistan, Pakistan, Filistin, Gazze, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve diğer bölgelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir."