Doğalgaz genişletme çalışmaları başladı

Doğalgaz genişletme çalışmaları başladı
Sarayönü’nde doğalgaz şebekesinin genişlemesi için altyapı çalışmaları başlatıldı. Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketi, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği dönüşüm istasyonu, ana boru hattı ve ilçe şebekesi çalışmalarının...

Sarayönü’nde doğalgaz şebekesinin genişlemesi için altyapı çalışmaları başlatıldı. Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketi, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği dönüşüm istasyonu, ana boru hattı ve ilçe şebekesi çalışmalarının ardından bu yıl genişleme çalışmalarına başladı. Şebeke genişletme çalışmaları kapsamında ilçeye yaklaşık 15 kilometre daha doğalgaz hattı döşenmesi planlanıyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, doğalgazın ilçeye önemli bir katma değer sağladığını söyledi. İlçede hattın geçtiği yerlerde yaklaşık bir yıldır temiz enerjinin kullandığını dile getiren Solak, şunları kaydetti: "ilçemizin doğalgaza kavuştuğu gün, bir dönüm noktası oldu. Doğalgaz ile birlikte ilçemizde yeni bir sektörü oluştu. İstihdama katkı sağladı. Bunun yanında yaklaşık bir yıldır doğalgazı kullanan vatandaşlarımız bunun rahatlığını ve yakıt maliyetlerini düşürdüğünü gördü. Bunun daha ötesinde temiz enerjinin ilçemize çevresel etkileri de yıllar içerisi olumlu yönde olacak. Zaten hava kirliliği sorunu olan bir ilçe değiliz. Yinede hava kalitemiz daha da yükselecek. Bizim tek amacımız ilçemizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek. Şu anda saraç mahallesinde genişleme çalışmaları yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında 3. Etap Toki konutlarına doğalgaz sağlanmış olacak. Bunun ardından batı istasyon ve doğu istasyon mahallelerinde de hatların devamı niteliğinde olan yerlerde genişletme çalışmaları gerçekleştirilecek."