Doğalgazda aksama yok

Doğalgazda aksama yok
Sarayönü nün doğalgaza kavuşması için altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ın büyük gayretleri neticesinde doğalgaza kavuşmak için gün sayan ilçeye, kış öncesi doğalgaz...

Sarayönü nün doğalgaza kavuşması için altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ın büyük gayretleri neticesinde doğalgaza kavuşmak için gün sayan ilçeye, kış öncesi doğalgaz verilecek.

Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketi, ana boru hattı ve ilçe şebekesi çalışmalarını tamamlarken, dönüşüm istasyonunda da büyük yol alındı. İlçe merkezindeki belirlenen cadde ve sokaklara 15 kilometre şebeke döşenirken, 3 kilometrelik iletim hattıyla birlikte toplamda 18 kilometrelik bir yatırım gerçekleştirilmiş oldu.

Abonelik için büro açılacak

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, doğalgaz dönüşüm istasyonunun tamamlanması ile birlikte ilçeye kış aylarından önce doğalgazın verileceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde abonelik işlemleri için Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketinin ilçeye büro açacağını kaydeden Solak, "Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketinin bürosunu açmasının ardından, konut ve ticaret alanlarının abonelik işlemleri başlatılacak. Doğalgaz hattını taşıyabilecek duvar yapısı bulunan her eve doğalgaz verilebilecek. Abone olduktan sonra eve kadar abone hattının çekilmesi şirkete ait olacak. Konut sınırları içerisindeki doğalgaz hattının döşenmesi ise vatandaşlara ait olacak. Doğalgaz hattı, evlere belli bir prosedüre göre döşenecek." dedi.

Hayaldi gerçek oldu

Doğalgazın ilçeye kazandırılma sürecinden bahseden Solak, "Doğalgazı ilçemize kazandırmak kolay olmadı. Uzun yıllar verdiğimiz mücadele ve çabanın sonunda doğalgaza kavuştuk. Yoksa nüfus kriterinden dolayı ilçemize kesinlikle doğalgaz verilmeyecekti. Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan ile birlikte çalmadığımız kapı, görüşmediğimiz devlet büyüğü kalmadı. Bu mücadele netiesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak'ın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği bir Konya ziyaretinde gerekli talimatları vererek ilçemizi yatırım programına aldırmıştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumundan önce Konya da verdiği müjdenin ardından ilçemizde çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Toplam 5 milyon lira maliyeti dönüşüm istasyonu gazı ısıtıp seyrelttikten sonra şebekeye verecek. Kış girmeden ilçemiz temiz enerji ve temiz yakıta kavuşmuş olacak. Doğalgazın ilçemize gelmesi hayal gibi görünse de bugün yatırım çalışmaları tamamlandı. Birçok konut dönüşümünü yaptı. Artık doğalgazın verileceği günü bekliyoruz. Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi projemiz için de büyük önem taşıyor. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak olmak üzere, büyük emeği olan Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan ve Hacı Ahmet Ödemir e şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim." şeklinde konuştu.