Down’lu gülen gözlerin başarısı

Down’lu gülen gözlerin başarısı
21 Mart “Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü” nedeniyle düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapan Gökcem ‘Konya Down’ Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği, başarısını bir kez daha kanıtladı.Başkanlığını...

21 Mart “Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü” nedeniyle düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapan Gökcem ‘Konya Down’ Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği, başarısını bir kez daha kanıtladı.

Başkanlığını Sarayönülü hemşerimiz Uğur Devecioğlu'nun yaptığı Gökcem ‘Konya Down’ Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği'nin etkinliğinde en dikkat çeken bölümü ise Sarayönü 15 Temmuz İlköğretim Okulu öğrencilerinin, ‘Birbirimizi Tamamlıyoruz’ konulu resim sergisi oldu.

Meram Yaka Yolu üzerinde ki Gökcem Konya Down Cafe Restoran’da düzenlenen etkinliklere katılan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Down Sendromlu yavrularımız toplumun gülen yüzüdür. Onların içerisinde kin ve nefret yok. Onların içerisinde eleştirme, ötekileştirme yok. Hayatım boyunca iletişim kurduğum bu kardeşlerimizden hep güler yüz gördüm, güzel muhabbete tanıklık ettim ve dostluk sağladım. Aslında onlar topluma örnek teşkil edebilecek özel insanlardır. Ve şunu özellikle belirtmek isterim bu gülen gözleri fark etmek ve bu yavrularımıza destek olmak bir insanlık görevidir. Geçmişte engelli olmak bir suç olarak öngörülüyordu. Ancak unutulmasın ki engelli olmak bizim elimizde değil. Engelli olmak her insanın yaşayabileceği bir durumdur. Bu nedenle engelliği hiçbir şekilde eksiklik olarak görmemek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gökcem ‘Konya Down’ Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Devecioğlu ise yaptığı konuşmada, “11 yıl önce başlatmış olduğum çalışmalarından ilk adımından bu güne kadar bizleri yalnız bırakmayan herkese tüm yavrularımız adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi

Programa AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İş Kur Konya İl Müdürü Emrah Keleş, İl Kültür Müdürü Abdülsettar Yarar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Atilla Şirin, Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı, Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu, CHP ve İYİ Parti İl ve ilçe kadın kolları üyeleri, Klasik Otomobilciler Topluluğu ve Konya Yarış Motorları Severler Topluluğu ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliklere katılan gönüllü anneler kendileri hazırladıkları bir birinden güzel ikramlarla tüm davetlilerden tam not alırken, Gökcem Cafe ekibi ise iki gün boyunca gelen tüm misafirlere mangalda köfte ikram etti.