DSİ yetkililerinden Beşgöz'de inceleme

DSİ yetkililerinden Beşgöz'de inceleme
Sarayönü'nün en önemli su kaynağı olan Beşgöz, ciddi bir çalışma ile temizlenmeye devam ediyor. 2015 yılından bu yana devam eden çalışmalar kapsamında gölün büyük bölümü temizlendi. Bir kıyısı tamamen temizlenen gölün...

Sarayönü'nün en önemli su kaynağı olan Beşgöz, ciddi bir çalışma ile temizlenmeye devam ediyor. 2015 yılından bu yana devam eden çalışmalar kapsamında gölün büyük bölümü temizlendi. Bir kıyısı tamamen temizlenen gölün alanı bir hayli büyürken, göl renginde de önemli bir değişim oldu.

Bir kıyısı temizlenen gölün karşı kıyısında devam eden çalışmalar için DSİ'den gelen yetkililer yerinde incelemede bulundu. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile birlikte göl alanında yerinde inceleme yapan DSİ yetkileri, temizlik çalışmalarının ilerleyen etapları hakkında planlama yaptı. Mevsim koşullarının elvermesiyle birlikte yeniden başlayan temizlik çalışmaları kapsamında gölün dörtte üçlük bölümü temizlenirken karşı kıyınında temizlenmesi ile birlikte göl alana en geniş boyutlarına ulaşacak.

Temizlik, kararlılıkla sürüyor

İncelemelerle ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "DSİ tarafından 2015 yılından beri temizlik çalışmaları devam eden Beşgöz gölünde, çalışmalar bu sene de devam edecek. Temizleme çalışmaları belediyemiz tarafından hazırlanan peyzaj projesine uygun olarak gerçekleştiriliyor. DSİ'den gelen yetkililerimizle birlikte alanda tespit çalışmaları yaptık. Göl alanında yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Gölün etrafı taş tahkimat yapılarak tekrar erozyonla dolması engellenecek. Saniyede 700 litrelik bir su kaynağı olan Beşgöz'ün, kuraklıktan etkilenmeyen bir yapısı vardır. Bölgemizde böyle başka bir göl yoktur. Hedefimiz ilçemiz ve Konya'nın hizmetine doğal bir mesire alanı sunabilmektir. DSİ'ye yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.