E-Devlet soyağacı sorgulama erişime açıldı

E-Devlet soyağacı sorgulama erişime açıldı
E-devletin yeni uygulaması olan alt-üst soy bilgisi sorgulama (soyağacı sorgulama) hizmeti geçen hafta açılmıştı. Ancak yoğunluk nedeniyle sistem kesintiye uğramıştıUygulamada sayfaya girenler 1800'lü yıllara kadar üst soy...

E-devletin yeni uygulaması olan alt-üst soy bilgisi sorgulama (soyağacı sorgulama) hizmeti geçen hafta açılmıştı. Ancak yoğunluk nedeniyle sistem kesintiye uğramıştı

Uygulamada sayfaya girenler 1800'lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etme imkanı bulurken hizmet bu akşam saatlerinde tekrar erişime açıldı.

E-devlet soy bilgisi sorgulama ekranının yeniden açılmasıyla vatandaşlar sisteme giriş yaparak 'alt-üst soy bilgisi' sorgulama yapabiliyor.

E- Devlet'in alt-üst soy bilgisi uygulamasının açılmasının ardından büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

“Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz.”

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün E-Devlet bünyesinde başlattığı uygulama kapsamında vatandaşlar geçmiş soy bağlarına dair kayıtları görebiliyordu. Uygulama öylesine ilgi gördü ki sistem bir gecede kilitlenmişti.

E-Devlet hizmetinin verildiği turkiye.gov.tr adresi yoğunluktan dondu. Gece yarısından sonra bile siteye yoğunluktan girilememişti.

Yoğunluk bütün E-Devlet sayfasının tamamını kullanılamaz hale getirince uygulamaya ara verilmişti.

Şimdi bu kayıtları sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasının altyapısı güçlendirilerek uygulama yeniden hizmete gireceği açıklanmıştı.

4 milyon ziyaretçi Sistemi kilitleyen yoğunluğa dair rakamlar da ortaya çıktı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yaptı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı… Zira E-Devlet’in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında…

Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmiş. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmiş…