Eğitimcilerle bağımlılıklar konuşuldu

Eğitimcilerle bağımlılıklar konuşuldu
Sarayönü'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde, eğitim konusunda yaşanan sıkıntıların görüşülmesi için toplantı düzenlendi. Toplantıda, uyuşturucu madde bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı ve eğitim...

Sarayönü'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde, eğitim konusunda yaşanan sıkıntıların görüşülmesi için toplantı düzenlendi. Toplantıda, uyuşturucu madde bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı ve eğitim ile ilgili karşılaşılan diğer sorunlar masaya yatırıldı. İlçedeki okullarda uyuşturucu kullanımı ile ilgili bir sıkıntıya rastlanmadığı ifade edilirken, sosyal medya bağımlılığının daha ön planda olduğu dile getirildi. Bunun yanı sıra özellikle erkek öğrenciler arasında yaygın olan sigara kullanımı ile mücadele edilmesi vurgulandı. Toplumun geleceğinin eğitime bağlı olduğunu söyleyen Kaymakam Tarık Bahadır, "Bizim eğitimde boşa harcayacak zamanımız yok. Önemli olan iyi kalpli, temiz insanlar yetiştirebilmek. Akademik başarı zaten arkasından gelecektir. Bu nesil niye böyle oldu diyemeyiz. Çünkü biz yetiştiriyoruz. Okullarımızla sürekli hemhal olacağız." dedi.

Sarayönü'nde, okul idarecileri ve okul aile birliği başkanları ile uyuşturucu madde bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı ve eğitim ile ilgili problemlerin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantı Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak başkanlığında İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kaymakam Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, "Gündemimiz öğrencilerde madde bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı oluşturuyor. Biz güdeme bunların yanı sıra ilçemizi ilgilendiren konuları da ekledik. İlçemiz uyuşturucu madde kullanımı yönünden temiz bir ilçe olarak görünüyor. Burada sosyal medya bağımlılığı ile mücadele daha ön plana çıkıyor." dedi.

İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan sunumlarda, birkaç durum dışında okullarda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık konusunda ciddi bir sıkıntı bulunmadığını belirtildi.

Toplumun tamamını ilgilendiriyor

Okullarla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, "Bugüne kadar uyuşturucu ile ilgili ciddi bir problemimiz olmadı ama gözümüzden kaçmış da olabilir. Veya bu ilerde olmayacağı anlamına gelmez. Küçük bir ilçe olması nedeniyle burada herkes birbirini tanıyor. Bu yüzden daha kolay denetim sağlanabiliyor. Burada vatandaşlarımız okullarımıza ve idarecilerimize daha çok destek olması gerekiyor. Eğitim tek taraflı bir iş değildir. Sadece öğretmenle veya idareciyle olacak bir şey değil. Toplumun tamamını ilgilendiren bir konu." dedi.

Herkes elini taşın altına koymalı

Eğitim konusunda bir şeyleri başarmak için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini anlatan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Eğitim konusunda sadece öğretmenden veya idareciden bir şeyler beklemek yanlış. Eğitim konusunda bir şeyler başarabilmek için topyekün uğraş gerekir. Öğrenci, öğretmen, veli idareci ve toplum elini taşın altına sokmalı. Öğrenci okula gidiyorum diye evden çıkıp okula gitmediğinde büyük bir sıkıntı var demektir. Öğrencilere sadece iletişimini sağlayabileceği telefonlar verilirse, telefona ilgili azalacaktır. Bunu yanı sıra öğrencilerimizdeki çevre bilincini geliştirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

İyi kalpli insanlar yetiştirmeliyiz

Toplantının son bölümünde konuşan Kaymakam Tarık Bahadıır, eğitimin yapılması gereken en temel iş olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "toplumun geleceği eğitime bağlı. Bizim eğitimde boşa harcayacak zamanımız yok. Buda böyle olsun diyemeyiz. Öncelikle iyi kalpli temiz insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Akademik başarı arkasından zaten gelecektir. Okuma alışkanlığını üst seviyelere taşımamız gerekiyor. Okuma yazması zayıf olan, okuduğunu anlayamayan başarılı olamaz. Bu nesil niye böyle oldu diyemeyiz. Çünkü biz yetiştiriyoruz. Okullarımızla sürekli hemhal olacağız."