Ekmek fırınları denetlendi

Ekmek fırınları denetlendi
Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibi, Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekibiyle birlikte ilçe sınırları içerisinde bulunan ekmek fırınlarında denetim yaptı.Yapılan denetlemelerde ekipler,...

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibi, Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekibiyle birlikte ilçe sınırları içerisinde bulunan ekmek fırınlarında denetim yaptı.

Yapılan denetlemelerde ekipler, iş yeri çalıştırma ruhsatı, hijyen eğitimi belgesi, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihi, işyeri temizliği ve ekmek gramajlarını inceledi.

Sarayönü belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, halkın sağlıklı, güvenilir gıda ve hizmet alabilmesi amacıyla ekmek fırınlarını denetlediklerini söyledi.

Yapılan denetimlerde amacın ceza kesmek olmadığını belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, "Yapılan denetimlerde gördüğümüz aksaklıkların giderilmesi için esnafları uyarıyoruz. Esnafı ve vatandaşı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sağlığa ve resmi prosedürlere ısrarla aykırı davrananlara da tabi ki cezai işlem uyguluyoruz. Denetimlerimizde bu şekildeki bir iş yerinecezai işlem uyguladık. İşletmeye eksiklerini tamamlaması için ek süre verdik. Hizmet kalitesinin devam etmesi amacı ile denetimlerimiz yoğun şekilde sürecek." dedi.