Emekli Kurban ikramiyesini bekliyor

Emekli Kurban ikramiyesini bekliyor
Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte emeklilerin gözü kulağı bayram ikramiyesi ve maaşlarda.SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin gözü Ağustos ayının gelmesiyle birlikte bayram ikramiyesine çevrildi. İkramiye...

Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte emeklilerin gözü kulağı bayram ikramiyesi ve maaşlarda.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin gözü Ağustos ayının gelmesiyle birlikte bayram ikramiyesine çevrildi. İkramiye hakkına kavuşan emekliler, Ramazan Bayramı öncesi yapılan ödemenin ardından, ikinci bin lirayı da bu ay alacak. İkramiye için süreç önümüzdeki hafta başlayacak. Yasaya göre, ikramiyenin Kurban Bayramı'ndan önce ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı 21 Ağustos'ta başlıyor. Ayın 20'si bayram arefesi oluyor. 18-19 Ağustos da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle ikramiye ödemeleri 17 Ağustos'a kadar yapılacak. İlk ikramiye 15 Haziran'da başlayan Ramazan Bayramı öncesi 7-8 Haziran tarihlerinde ödenmişti. Ağustos'taki ikramiyenin de önümüzdeki hafta verileceği belirtiliyor.

Ayrıca bu ay SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaşlarının da erken ödenmesi bekleniyor. SSK emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri de 25'i ile 28'i arasında maaşlarını alıyor. Bazı emeklilerin maaş ödemesi bayrama denk geliyor. Bu nedenle maaşların erken ödenmesi gündemde. Erken maaş müjdesi çıkarsa ödemeler 13-17 Ağustos arasında yapılacak.