Emlak vergisinde 2'nci taksit

Emlak vergisinde 2'nci taksit
Sarayönü Belediyesi, 30 Kasım tarihinde sona erecek olan Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisinin ikinci taksit ödeme süresine ilişkin olarak vatandaşları uyardı.Sarayönü'nde emlak ve çevre temizlik vergilerinin 2018 yılı 2....

Sarayönü Belediyesi, 30 Kasım tarihinde sona erecek olan Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisinin ikinci taksit ödeme süresine ilişkin olarak vatandaşları uyardı.

Sarayönü'nde emlak ve çevre temizlik vergilerinin 2018 yılı 2. taksit ödemeleri, 1 Kasım itibariyle Belediye Tahsil Şefliği'nde tahsil edilmeye başlandı. Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hıdır Demirci tarafından yapılan açıklamada, emlak vergilerinin tahsilatının Mayıs ve Kasım ayları olmak üzere yılda 2 kez yapıldığı anımsatıldı. Demirci, vergi mükellefi vatandaşların bugünlerde de rahatlıkla işlem yaptırabileceklerini bildirdi. Mükelleflerin mağdur duruma düşmemeleri için belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 Sayılı Kanun gereğince gecikme zammı uygulanacak olup, mükelleflerin gecikme zammına maruz kalmamaları için belirtilen güne kadar vergilerini ödemeleri gerekmektedir."

Emlak ve çevre temizlik vergilerini zamanında ve düzenli olarak ödeyen vatandaşlara da teşekkür eden Mali Hizmetler Müdürü Hıdır Demirci, ikinci taksit ödeme süresinin 30 Kasım 2018 Cuma günü sona ereceğini belirtti.