En başarılı öğrenciye tapu

En başarılı öğrenciye tapu
Sarayönü Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Büyüklerimle Okuyorum Projesi" kapsamında Tapu Müdür Vekili Emin Karataş, İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu 3/A sınıfı ile birlikte okuma etkinliği gerçekleştirdi.Emin Kataraş...

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Büyüklerimle Okuyorum Projesi" kapsamında Tapu Müdür Vekili Emin Karataş, İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu 3/A sınıfı ile birlikte okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Emin Kataraş yaptığı açıklamada, "öğrencilerle tanışmamızın ardından okumanın önemi hakkında tartışma yaparak değerlendirilmelerde bulunduk. Sınıf öğretmenimiz Mesut Çınar'ın okuma etkinliklerinin haftalık olarak değerlendirildiği etkili, akıcı ve hızlı okuma becerilerinin artırılması yönündeki çalışmaları ve projenin en verimli şekilde yürütülebilmesi için öğretmenimizle görüş alışverişinde bulunduk." dedi.

Sıra dışı ödül

Öğrencilerin motivasyonunu arttırmaya çalıştıklarını kaydeden Karataş, "Çocukların kurumumuzla ilgili merak ettiği sorular cevaplandırılırken proje sonunda okumasını en fazla geliştiren, fark yaratan öğrencimize hayalindeki tapunun verileceği yönünde taahhütte bulunarak bir yandan öğrencilerin motivasyonunu artırmak bir yandan da öğrencilere hoş bir anı yaşatmayı planlıyoruz. İlerleyen haftalarda da öğretmenimizle istişare ederek kütüphanede okuma etkinliği ve kurum ziyaretleri gibi etkinlikler planlanmakta olup, proje süresini olabildiğince verimli şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Dışarıdan dokunmaya çalışıyoruz

Farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Emin Karataş, şunları söyledi: "Çocukların okuma kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar zaten işin erbabı olan öğretmenlerimizce yapılmaktadır, bizler kurum amirleri olarak öğrencilerin okul dışından bir dokunuş ile ufuklarının açılması ve hatıralarında bir iz bırakabilmek adına uğraş veriyoruz. Ayrıca çocuklarla birlikte olmak ve onlarla zaman geçirmek bizlere de bir tazelenme ve nefes alma vesilesi olduğu için bizler de faydalanmış oluyoruz. Temenni ederim ki, uygulanmakta olan bu projeden arzu edilen fayda sağlanılır. Okul müdürümüz İbrahim Bircan ve sınıf öğretmenimiz Mesut Çınar'a da gerek öğrencilere göstermiş oldukları özverili yaklaşımlarından gerekse de projeye sahiplenme ve katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ederim."