En kötü sezonlardan ikincisi

En kötü sezonlardan ikincisi
Sarayönü Belediyespor, sezon öncesi belirlenen hedeflerin çok çok gerisinde kalırken, Bölgesel Amatör Lig'de geçirdiği en kötü ikinci sezonu yaşıyor.Sezon öncesi gerçekleştirilen transferlerde ince eleyip sık dokuyan, kariyerli...

Sarayönü Belediyespor, sezon öncesi belirlenen hedeflerin çok çok gerisinde kalırken, Bölgesel Amatör Lig'de geçirdiği en kötü ikinci sezonu yaşıyor.

Sezon öncesi gerçekleştirilen transferlerde ince eleyip sık dokuyan, kariyerli futbolcuların yer aldığı bir kadro oluşturan Sarayönü Belediyespor'da hedefler şampiyonluğa oynamak olarak belirlenirken, şu ana kadar elde edilen sonuçlar hüsrana neden oldu. Bireysel olarak bakıldığında önemli oyuncuların bulunduğu takımda, sahaya yansıtılan herhangi bir hırs ve mücadelenin olmaması, kazanma azminden uzak olan temsilcimizi dibe doğru çekiyor. Sergilenen oyuna bakıldığında heyecanını yitirmiş oyuncuların "olduğu kadar" anlayışıyla futbol oynaması, daha istekli olan rakiplerin, temsilcimizden puan veya puanlar almasına neden oluyor. Bir şeyler başarabilmek için çabalayan oyuncu sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor.

Bu performansıyla 9 yıllık Bölgesel Amatör Lig tarihinde en kötü ikinci sezonunu geçiren Sarayönü Belediyespor, şu anada direk düşme potasında yer alıyor. Kötü gidişat karşısında yönetim ve teknik heyetin bir acil eylem planı hazırlayarak uygulaması gerekiyor. Devre arasına kadar en az kayıpla gidilip takımın enerjisini ve verimi düşüren oyuncularla yolların ayrılması umut ediliyor. Koşmayan, mücadele etmeyen takımların başarı elde edemedi Bölgesel Amatör Lig'de, ruhunu sahaya yansıtabilecek oyuncularla yola devam edilmesi gerekiyor.

Bölgesel Amatör Lig'in amirallerinden bir tanesi olan Sarayönü Belediyespor'dan, "Konya takımlarının en kötüsü" olarak bahsedildiği sezonda yeşil siyahlılar 8 hafta sonunda 9 puan alabildi. Temsilcimiz bu ligdeki en kötü performansını ise Osman Durmuş yönetimin 2014-2015 sezonunda sergilemiş, 8 hafta sonunda 6 puan toplayabilmişti. Bunu dışında ligde yer aldığı ilk yılda 8 hafta sonunda 18 puan toplayan temsilcimiz, bir sonraki sezon 17, 2012-2013 sezonunda 14, 2013-2014 sezonunda 13 puan toplamıştı. Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olduğu sezon ise ilk 8 haftada 18 puan toplayan temsilcimiz, sonraki sezonda 11 puan elde etti. Geçtiğimiz sezon da lige çok iyi başlayan Sarayönü Belediyespor, ilk 8 haftada 18 puan toplayarak önemli bir başarıya imza atmıştı.