Engelsiz yaşam merkezi kurulacak

Engelsiz yaşam merkezi kurulacak
Devlet Demiryollarına ait atıl bina çok özel bir amaç için kullanılacak. İlçemizde bulunan engelli ve yaşlı vatandaşları aileleri ile birlikte buluşturacak olan "Engelsiz Yaşama Merkezi" ile ilgili proje hazırlandı.Sarayönü...

Devlet Demiryollarına ait atıl bina çok özel bir amaç için kullanılacak. İlçemizde bulunan engelli ve yaşlı vatandaşları aileleri ile birlikte buluşturacak olan "Engelsiz Yaşama Merkezi" ile ilgili proje hazırlandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın girişimleriyle tren istasyonunun bitişiğinde atıl durumda bulunan tarihi binada engelsiz yaşam merkezi kurulacak.

Engelsiz yaşam merkezi projesi ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Devlet Demiryolları ana binasının batısındaki tarihi bina için yaklaşık 6 ay önce girişimlerimizi başlatmıştık. Başlattığımız girişimler neticesinde engellilerimiz ve yaşlılarımız için engelsiz yaşam merkezi açma amacıyla istediğimiz binanın iz bedeli üzerinden kiralama protokolünü gerçekleştirdik. Bununla ilgili aile ve sosyal politikalar bakanlığına bir proje hazırlayarak sunacağız. İlçemizdeki engelliler ve ailelerinin buluşabileceği, engellilerimiz için uygun ortamı olan bir merkez yapacağız. Yine bu merkezden yaşlılarımız da istifade edebilecek. Kiraladığımız bina engellilere uygun olarak yeniden düzenlenecek ve çevre düzenlemesi yapılacak." dedi.