Erasmus heyeti Sarayönü'nde

Erasmus heyeti Sarayönü'nde
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, "okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri" projesinin...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, "okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri" projesinin dördüncü toplantısı Sarayönü'nde gerçekleştiriliyor. Letonya, Romanya, İtalya ve Litvanya'dan gelen 27 öğrenci ve öğretmen, Sarayönü ve Konya'da bir hafta boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek. Projenin Türkiye etabı Pazartesi günü gerçekleştirilen programla başladı. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programda, proje ve içeriği anlatılarak Letonya, Romanya, İtalya ve Litvanya'dan gelen heyete bazı kültürel sunumlar gerçekleştirildi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesinin ortak olarak katıldığı Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, "okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri" projesinin Türkiye etabı başladı.

Daha önce İtalya, Letonya ve Romanya'da gerçekleştirilen uluslar arası toplantıların dördüncü etabı, Letonya, Romanya, İtalya ve Litvanya'dan gelen 27 öğrenci ve öğretmen ile Sarayönü'nde gerçekleştirilecek. Pazartesi günü başlayan Türkiye etabı için Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda bir açılış programı düzenlendi.

Programa yurt dışında gelen heyetin yanı sıra Sarayönü'nden Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Sabırlı ve İlçe Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından program, okul müdürü Hacı Kerpiç'in açılış konuşmasıyla başladı.

Strateji ortaklık sağladık

Kerpiç, yaptığı konuşmada, Erasmus Plus KA219 okullar arası okul eğitimi stratejik ortaklık projeleri kurumsal, yerel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi transfer edilmesi ve uygulanması amacıyla program üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında stratejik ortaklıklar desteklemektedir. Letonya koordinatörlüğünde Eylül 2016'da çalışmalara başladığımız toplam 36 ay sürecek projemiz Romanya, İtalya, Litvanya ve Türkiye ortaklığı ile yaklaşık 2 yıldır devam etmektedir projemizin temel amacı bilgi iletişim teknolojilerinden yararlanarak okulu erken terki azaltmak ve öğrencilerin günlük hayatlarında ve kariyerlerinde ihtiyaç duyabilecekleri teknolojik becerileri kazanmalarına katkı sağlamaktır." dedi.

AB projeleri uyum için önemli

Avrupa Birliği uyum sürecinde bu projelerin büyü katkı sağlayacağını belirten Kaymakam Tarık Bahadır, "Okulu erken Terki en aza indirmek için Bilgi iletişim teknolojileri" isimli Erasmus Plus projesinin açılış toplantısı için bir araya geldik. Öncelikle Avrupa'nın 4 farklı ülkesinden ilçemize misafir olan katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Sizleri ilçemizde görmekten ve ağırlamaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Avrupa Birliği üyelik sürecinde ülkemizin Avrupa'da daha etkin tanıtılması kapsamında kurumlarımız ile yurtdışı kurumlar arası benzerlik ve farklılıklarını tespiti, katılımcıların kendi kişisel ve kurumsal gelişmeleri, öğretmen ve idari personelimizin kişisel, sosyal, akademik gelişmeleri açısından bu tür projelerin önemli katkılar sağlayacağı inancındayım." şeklinde konuştu.

Tüm dünyanın ortak sorunu

Okulu erken terk konusunun neredeyse tüm dünyanın yaşadığı ortak sorun olduğunu anlatan Bahadır, şunları söyledi: "Maalesef okulu erken terk 21. Yüzyılda bile ülkemizin, Avrupa'nın ve bütün dünya ülkelerinin yaşadığı ortak sorunlardan birisi. Teknoloji çağında bilgi iletişim teknolojilerini kullanarak bu ortak soruna çözüm aranmasının anlamlı ve yararlı olacağı kanaatindeyim. Bu vesile ile beş farklı ortaktan oluşan proje ekibinin eğitim adına verimli bir çalışma yapacağına inanıyorum. Çağımızdaki yenilikler birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da etkili olmaktadır. Letonya, Litvanya, Romanya ve İtalya'dan gelen siz değerli misafirlerimizi ilçemiz ve ilimizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Burada olduğunuz müddetçe kendinizi evinizdeymişsiniz gibi hissedin."

Hafta boyunca devam edecek

İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan ise faaliyetler hakkında gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumunda, "Proje kapsamında şu ana kadar anketler, kısa film yarışmaları, işverenlerle röportajlar, Avrupa tek pazarının öğrencilere tanıtılması için çevrimiçi platform oluşturulması gibi birçok faaliyet gerçekleştirdik. İtalya Letonya ve Romanya'da proje toplantıları ve atölye çalışmalarına katılarak yeni bilgi ve beceriler edindik ve bunları öğrencilerimizle paylaştık. 16-20 Nisan tarihleri arasında okulumuzda gerçekleştirilecek olan eğitimlere ise proje ortağı ülkelerden 27 Öğretmen ve öğrenci katılacak. 5 gün süresince katılımcılara ve Weebly ile web sitesi hazırlama Blogger ile blok oluşturma Wevideo ile video düzenleme ve Slideshare, Kizao, Powtoon gibi web 2 araçları eğitimi İngilizce öğretmenlerimiz tarafından verilecektir. Umut ediyorum ki 4 farklı ülkeden ilçemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayarak verimli ve faydalı çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.

Halk oyunları sunuldu

Konuşmaların ve sunumların ardından proje kapsamında gerçekleştirilen kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Son bölümde ise okul öğrencileri tarafından hazırlanan zeybek gösterisi sunuldu. Programın finalinde ise Sarayönü Belediyesi Kafkas Halk Dansları ekibi gösteri sunundu. Kafkas Halk Dansları, proje heyetinin büyük ilgisini çekti.