Ereğli sonunda başardı

Ereğli sonunda başardı
Kümede direk olarak kalmayı haftalar öncesinden garantileyen Sarayönü Belediyespor'un ardından Bölgesel Amatör Lig'de kalması ümit edilen Ereğlispor, bu hafta nihayet şeytanın bacağını kırdı.Geçtiğimiz haftalar puan cetvelinde...

Kümede direk olarak kalmayı haftalar öncesinden garantileyen Sarayönü Belediyespor'un ardından Bölgesel Amatör Lig'de kalması ümit edilen Ereğlispor, bu hafta nihayet şeytanın bacağını kırdı.

Geçtiğimiz haftalar puan cetvelinde Akşehirspor'un üzerine çıkabilmek adına birçok fırsatı tepen Ereğlispor, bu hafta isteneni gerçekleştirdi. Deplasmanda Anamur Belediyespor'a konuk olan Ereğlispor, rakibini 4-0 gibi tek bir skorla geçerek haftalar sonda hanesine ilk defa 3 puan yazdırdı.

Öte yandan kendi evinde Kepez Belediyespor'u ağırlayan Akşehirspor, rakibine 1-0 yenildi. Karşılaşmaların ardından 16 puana yükselen Ereğlispor, 14 puanlı Akşehirspor'un üzerine çıktı. Karşılaşmanın ardından Akşehir'de büyük olayların çıktığı, Teknik Direktör Tayfun Türkmen'in taraftarlar tarafından tartaklandığı öğrenildi. Öte yandan Akşehirspor kulübü bu sonucun ardından Tayfun Türkmen'i göndererek yerine başarılı bir geçmişi olan Cenap Taner'i getirdi.

Pazar günü Ereğlispor ile Akşehirspor arasında oynanacak derbi karşılaşmada ise büyük ihtimalle dananın kuyruğunun kopması bekleniyor. Ereğli'de oynanacak karşılaşmayı Ereğlispor'un kazanması durumunda iki takım arasındaki puan farkı 5'e yükselecek. Kalan haftalarda fikstür avantajı bulunan Ereğlispor'un ligde kalma ihtimali daha yüksek görünüyor.