Erkeklere kış dönemi hafızlık kursu

Erkeklere kış dönemi hafızlık kursu
Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, erkek talebelere yönelik kış dönemi hafızlık kursu için kayıtları başlattı. Kayıtlar 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek.Yetişen hafız sayısını arttırmayı...

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, erkek talebelere yönelik kış dönemi hafızlık kursu için kayıtları başlattı. Kayıtlar 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Yetişen hafız sayısını arttırmayı hedeflediklerini anlatan Sarimder Başkanı Ahmet Turan, kursa başlayan talebelerin tüm giderlerinin ücretsiz olarak karşılanacağını dile getirdi. Sarimder misafirhanesi olarak kullanılan bina bünyesinde faaliyet gösteren hafızlık kursuna katılan talebelerin, barınma, beslenme, giyim giderleri ücretsiz olarak karşılanacak. Yatılı hafızlık kursuna, ortaokulda veya lisede okuyan her erkek başvurabilecek.

Erkekler için hafızlık kursunun yıllardır özlemi çekildiğini kaydeden Sarimder Başkanı Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, “Yıllardır çocuklarını Konya’ya ve çevre ilçelere gönderen aileler artık çocuklarına ilçemizde eğitim aldırabilecek. Sarimder’e ait daha önce kız öğrenciler için misafirhane olarak kullanılan 40 kişi kapasiteli Sarimder misafirhanesinde yatılı hafızlık eğitimi imkanı sağlanacak. Öğrencilere yönelik barınma gıda, giyim gibi tüm giderler derneğimiz tarafından karşılanacak. Kurslarımız okullar hayat bulsun projesi kapsamında Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Sarimder arasında yapılacak protokolle yürütülecek. Önümüzdeki dönemden itibaren Feyzi Fatma Demirpolat Kuran Kursu'nda da hem hafızlık hem de Kuran Kursu bu kapsama alınacak. Amacımız en iyi eğitim ve hizmeti sağlamak. Müracaatlar 0543 930 28 64 - 0505 345 52 73 numaralı telefona yapılabilir.” dedi.