Ertuğrul'un su sorunu çözüldü

Ertuğrul'un su sorunu çözüldü
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı yaşayan yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 16 ilçe ve 69 farklı noktada sondaj çalışması gerçekleştirdi. Sarayönü'ne bağlı Ertuğrul...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı yaşayan yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 16 ilçe ve 69 farklı noktada sondaj çalışması gerçekleştirdi. Sarayönü'ne bağlı Ertuğrul mahallesinin su sorunu da bu kapsamda çözüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bazı mahallelerde yaşanan su problemlerinin tamamını bir plan çerçevesinde çözmek için içme ve kullanma su ihtiyacını karşılamada yetersiz kalan kuyuların yerine yeterli su, bunun yanında parametresi uygun olmayan ve bulanık olduğu için içilebilir özelliği bulunmayan suların yerine sağlıklı, içilebilir ve uzun ömürlü su hizmeti kazandırmak üzere yerleşim yerlerinde su temin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında KOSKİ, 16 ilçe ve 69 farklı noktada gerçekleştirdiği sondaj çalışmalarıyla toplam bin 14 litre/saniye debili su temin etti.

Su temin çalışmaları çerçevesinde Sarayönü'nde tek lokasyonda 3 litre/saniye, debili su şebekeye aktarılarak mahallenin su sorunu giderildi.

Hiçbir canlıyı susuz bırakmayacağız

Konu ile alakalı KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Su, yerine ikame edilemeyecek tek maddedir ve hayati öneme haizdir. Bu yüzden hizmet alanımızda bulunan tüm yerleşim birimlerinde abonelerimizin bu ihtiyacını gidermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurak bir kış mevsimi ve beklenilen ölçüde yağmurun yağmadığı bir bahar dönemi geçirdik. Su kaynaklarımız oldukça sınırlı fakat şehrimiz sınırları içerisinde yaşayan hiçbir canlıyı susuz bırakmamak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu çabalarımız, su hizmeti alamayan tek bir yerleşim yeri kalmayana dek aynı kararlılıkla sürecektir" ifadeleri kullanıldı.