Esnaf kredide satış kararı alındı

Esnaf kredide satış kararı alındı
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, ödenemeyen borçlarla ilgili olarak olağan üstü genel kurula gitti. Genel kurulda kooperatif borçlarının ödenebilmesi için sahip olunan taşınmazların satışı için yönetim...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, ödenemeyen borçlarla ilgili olarak olağan üstü genel kurula gitti. Genel kurulda kooperatif borçlarının ödenebilmesi için sahip olunan taşınmazların satışı için yönetim kuruluna yetki verildi.

Son yıllarda büyük sıkıntılar yaşanan Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde borçların ödenemeyecek duruma gelmesi, radikal kararlar alınmasına neden oldu. Piyasada 400 bin liradan fazla alacağı bulunmasına rağmen alacaklarını tahsil edemeyen Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 300 bin lira civarında borcunu kapatabilmek için olağan üstü genel kurula gitti. Sosyal Güvenlik Kurumuna ve emekli olan personellere tazminat borcu bulunan Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, son çareyi taşınmazların satışı yolunda buldu.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi gözetiminde yapılan genel kurula, üst birlik başkanı Mehmet Baybağan katıldı. Baybağan, kooperatifin içinde bulunduğu duruma, geçmiş yıllarda yapılan yönetim hatalarının neden olduğunu söyledi.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş ise 6 ay önce devraldıkları yönetimde geçmişten gelen 300 bin liralık borcun ödenmesi için büyük çaba harcadıklarını ancak hiç bir yol kat edemediklerini söyledi. Son çare olarak taşınmazların satışı yoluna giderek borçların kapatılacağını belirtti.

Genel kurulda, kooperatifin sahip olduğu taşınmazlardan, kooperatif hizmet binasının, 1628 metrekare arsanın ve 1999 model bir minibüsün satılabilmesi için üyelerin oylarıyla yönetim kuruluna yetki verildi. Açık arttırma ile satılacak taşınmazlardan elde edilecek gelirle Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi borçları kapatılacak.