Esnafa özel tarife uygulanmalı

Esnafa özel tarife uygulanmalı
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, esnaf ve sanatkarın girdilerinin son dönemde arttığını belirterek, "Esnafımıza elektrik, doğalgaz ve su için faturalarda özel tarife uygulanmalı. Basit usulde vergilendirilen...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, esnaf ve sanatkarın girdilerinin son dönemde arttığını belirterek, "Esnafımıza elektrik, doğalgaz ve su için faturalarda özel tarife uygulanmalı. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımız için sağlanan gelir vergisi muafiyeti diğer esnaflarımıza da yaygınlaştırılmalı" dedi.

2018 yılın içerisinde tüm temel girdilerde yaşanan artışlar yüzünden esnaf ve sanatkarın asgari ücret, Bağ-Kur primleri, vergi ödemeleri gibi kalemlerde ödeme güçlüğü çektiğini hatırlatan Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, esnaf ve sanatkara çeşitli indirimler uygulanması talebinde bulundu.

"İndirime gidilmeli"

Son dönemde esnaf ve sanatkarın girdilerinin arttığına dikkat çeken Koçaş, "Esnafımız maalesef 2018 yılı başından beri artarak kendini hissettiren ekonomik krizden dolayı geçimini zor sağlamaktadır. Vergisi, sigorta primi, işyeri genel giderleri gibi ödemelerden dolayı da elinde avucunda bir şey kalmayan esnaflarımızın girdilerinde indirime gidilerek ucuz akaryakıt, ucuz elektrik, doğalgaz ve su tarifeleri uygulanmalı. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımız için sağlanan gelir vergisi muafiyeti diğer esnaf ve sanatkarımıza da yaygınlaştırılmalı." dedi.

Günümüz ekonomik şartlarında, global büyük şirketlerin düzenlediği kampanyalar yüzünden küçük esnaf ve sanatkarın haksız rekabete uğratıldığını da vurgulayan Başkan Koçaş, "Temel girdileri sürekli artan ve bu girdiler yüzünden satış yapmakta zorlanan esnaf ve sanatkarımızın maalesef beli bükülmektedir. Günümüz ekonomik şartlarında haksız rekabetin tam ortasında kalmış esnafımız Hükümetimiz ve devletimiz tarafından desteklenmeli ve ticaretin önünü açacak teşvik çalışmaları mutlaka yapılmalıdır." diye konuştu.