Esnaflar kermeslere düzenleme istiyor

Esnaflar kermeslere düzenleme istiyor
Sarayönü'nde esnaflar bahar döneminde derneklerin ve okulların düzenledikleri kermeslerin, işlerini olumsuz etkilediğini öne sürerek kermeslere düzenleme getirilmesini istedi.Kermeslerin çok uzun sürdüğünden dert yanan esnaflar,...

Sarayönü'nde esnaflar bahar döneminde derneklerin ve okulların düzenledikleri kermeslerin, işlerini olumsuz etkilediğini öne sürerek kermeslere düzenleme getirilmesini istedi.

Kermeslerin çok uzun sürdüğünden dert yanan esnaflar, düzenleme getirilmesi için aralarında imza topladı. Toplanan imzalar, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Esnaf Odası ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü gibi kurumlara dilekçe ile verildi.

Esnaflar yaptıkları açıklamada, şöyle konuştu: "Her yıl bahar döneminde arka arkaya seri şekilde düzenlenen kermesler işlerimizi kötü yönde etkiliyor. Kermes dediğin bir gün olur. Bütün esnaf arkadaşlarımız bunun çok zararını görüyor. Biz burada ekmek paramızı çıkarmaya çalışıyoruz. Dükkan kiramızı veriyoruz. Vergi ödüyoruz. Bazı arkadaşlar yanında çalıştırdığı elemanın maaşını çıkarmaya çalışıyor. Bütün esnaflar bunu dile getiriyor ama kimse bir şey yapmıyor. Bu kermesler hayır toplamak için ya da okullara katkı sağlamak için yapılıyor olabilir. Yapılsın, biz karşı değiliz ama 1 gün yapılsın. Dükkan açmış gibi hafta boyu değil. Yetkililerin buna bir düzenleme getirmesini istiyoruz. Büyüklerimizden, zaten zor durumda olan esnafımıza sahip çıkmalarını istiyoruz."