Fen İHL sınavsız alacak

Fen İHL sınavsız alacak
Sarayönü İmam Hatip Okulları Mensupları ve Mezunları Derneği (Sarimder) tarafından hayırseverler adına yaptırılan 32 derslikli çok amaçlı okulun resmi işlemleri tamamlandı. Adı Sarayönü Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam...

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mensupları ve Mezunları Derneği (Sarimder) tarafından hayırseverler adına yaptırılan 32 derslikli çok amaçlı okulun resmi işlemleri tamamlandı. Adı Sarayönü Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okul 2018-2019 eğitim öğretim döneminde fen ve sosyal bilimler programı uygulayan okul kapsamına alındı.

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (Sarimder) tarafından Saraç Mahallesi’ndeki İlim Yayma Vakfı’na ait 32 bin m² arazi üzerine hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan 32 derslikli okul inşaatı tamamlandı. Okulda gelecek yıl eğitim öğretim faaliyetleri başlayacak.

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunlar ve Mensupları Dernek Başkanı Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, "Okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi olarak açılması için yaptığımız protokolle binamızı Milli Eğitim Bakanlığı’na teslimini gerçekleştirmiştik. Bakanlık tarafından okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim döneminde fen ve sosyal bilimler programı uygulayan okul kapsamına alındı. Okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak. Fen programının kontenjanı 30, Sosyal Bilimler programının kontenjanı 30 olmak üzere toplam 60 kontenjan tanındı. Bu iki program bu yıl öğrencilerini sınav şartı aramaksızın okul başarı puanına bakara alacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Programı altında Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Kız İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere üç farkı okul aynı binada eğitim verecek. İlçemiz bu şekilde nitelikli bir okula kavuşarak başarılı öğrencilerin başka yerlere gitmeden ilçede eğitim hizmeti almasını sağlayacak." dedi.