Fiyatlara rağmen soba satışları arttı

Fiyatlara rağmen soba satışları arttı
Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte sobacılarda satışlar arttı. Soba fiyatlarında geçtiğimiz yıla göre ciddi bir fiyat artışı yaşanırken, mecbur kalan vatandaşlar fiyatlara rağmen sobasını...

Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte sobacılarda satışlar arttı. Soba fiyatlarında geçtiğimiz yıla göre ciddi bir fiyat artışı yaşanırken, mecbur kalan vatandaşlar fiyatlara rağmen sobasını yenilemek zorunda kalıyor. Soba fiyatları 280 lira ile 400 lira arasında değişiyor.

Hava sıcaklığının her geçen gün biraz daha azalması ve kış mevsiminin kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlamasıyla birlikte ilçede soba satışlarında artış yaşanıyor.

Hırdavat ürünlerinin yanı sıra soba ticareti yapan Yörükoğlu Hırdavat'ın sahibi Ramazan Küçükkuşçu, son 1 haftada soba satışlarının çok arttığını belirtti. Son dönemde ilçede doğalgazlı ve katı yakıtlı kalorifere geçişin arttığını kaydeden Küçükkuşçu, buna rağmen ilçede ve taşra mahallelerde soba kullanımının halen çok yoğun olduğunu ifade etti.

Hava soğudu talep arttı

Son bir haftada taleplerin yükseldiğini dile getiren Küçükkuşçu, “Havaların soğuması ile birlikte birçok eski ve yeni müşterimiz soba almak için geliyor. Taleplerin az olduğunu söyleyemem. Bizim müşterilerimizin çoğunu müstakil evlerde oturan vatandaşlar oluşturuyor. Katlı binalarda soba kullanan yok denecek kadar az. Son dönemlerde müstakil evlerde de kalorifere ciddi bir rağbet var. Doğalgazın gelmesi bu rağbeti daha da arttırdı." dedi.

Vatandaş uygun fiyat arıyor

Kışın yoğun geçtiği yılların ardından talebin daha çok olduğunu anlatan Ramazan Küçükkuşçu, "Geçen yıllarla kıyaslama yaparsak soba alımları azaldı. Her kesim gelip almıyor. Düşük bütçeli aileler veya köylerden gelen aileler genellikle alım yapıyor. Vatandaşın alım gücü düşük. Genelde uygun fiyatlı olanlara yöneliyorlar. Biz her kesime hitap edebilecek çeşidi elimizde bulunduruyoruz. Soba fiyatları, saç fiyatlarının artmasından dolayı ikiye katladı." diye konuştu.