Geçmişi öğreten proje

Geçmişi öğreten proje
Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu'nda uygulanan "Geçmişimi Öğreniyorum" isimli Etwinning projesi ile öğrencilerin büyükleri ile bağ kurup geçmişini öğrenmesi sağlanıyor.Okul öğretmenlerinden Sebahat Sarışan, öğrencileri...

Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu'nda uygulanan "Geçmişimi Öğreniyorum" isimli Etwinning projesi ile öğrencilerin büyükleri ile bağ kurup geçmişini öğrenmesi sağlanıyor.

Okul öğretmenlerinden Sebahat Sarışan, öğrencileri için "Geçmişimi Öğreniyorum" projesini başlattı. Başlatılan Etwinning projesi kapsamında öğrencilerin evlerinden getirdikleri eskiden kullanılan eşyalar sergilendi.

Proje hakkında bilgi veren Sebahat Sarışan, yaptığı açıklamada, "Projemizde ilk aşama bir büyükten hikaye öğrenip röportaj yapılmasıydı. Bu hafta içerisinde ikinci aşamayı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin eski eşyaları öğrenebilmeleri için herkes evinden eskiden kullanılan eşyaları getirerek sergiledi. Öğrenciler bu şekilde bilmediği eşyaları da öğrendi. Son aşama bir büyüğüne el yapımı hediye hazırlamak. Projemizin amacı öğrencilerin büyükleri ile vakit geçirip bağ kurması ve geçmişi öğrenmesidir." dedi.