Gözlü'de 167 çeşidin tanıtımı yapıldı

Gözlü'de 167 çeşidin tanıtımı yapıldı
Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi'nde sertifikalı hububat üretim desenindeki çeşitler ile yurt içi ve dışı araştırma kuruluşlarınca yeni tescil edilmiş çeşitlerin deneme parsellerinde tanıtımı yapıldı. Davetlilere toplam...

Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi'nde sertifikalı hububat üretim desenindeki çeşitler ile yurt içi ve dışı araştırma kuruluşlarınca yeni tescil edilmiş çeşitlerin deneme parsellerinde tanıtımı yapıldı. Davetlilere toplam 167 adet hububat çeşidi tanıtıldı.

Gözlü Tarım İşletmesi'nin kendi üretim programında olan hububat çeşitleri ile Araştırma Enstitülerine ait yeni çeşitler ve yurtdışından getirilen hububat çeşitlerinin tanıtımı amacıyla tarla günü etkinliği düzenlendi.

Programa Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Tigem Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nuh Boyraz, Tigem Genel Müdürlüğüne bağlı işletme müdürleri, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne bağlı birimler, TİGEM bayileri ve önder çiftçiler katıldı.

Tigem AR-GE Şube Müdürü Ali Koç’un koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, tohumluk üretiminde olan 10 çeşit ekmeklik buğday, Ali Koç tarafından ıslah edilen 14 çeşidin yanı sıra 125 çeşit adayı ekmeklik buğday, ayrıca 3 makarnalık buğday çeşidi, 10 arpa ve 5 tritikale olmak üzere toplam 167 adet hububat çeşidinin tanıtımı yapıldı.

Katılımcılar tüm çeşitleri tek tek incelerek özellikleri hakkında bilgi aldı. Tanıtımların ardından program sona erdi.

Sertifikalı tohumluk üretiminde öncü ve önder kuruluş olarak TİGEM’de bugüne kadar yapılan çalışmalarda yem bitkilerinden yoncada Gözlü-1; korungada Altınova 2002; fiğde Ceylan tüylü fiğ ile iki tane kışlık fiğ, birer adet kırmızı ve yeşil mercimek çeşitleri TİGEM adına tescil edilmiş, 6 adet korunga çeşidine üretim izni alınmıştı.