Gözlü'de bilim şenliği yapıldı

Gözlü'de bilim şenliği yapıldı
Sarayönü Gözlü Nadir Özşahin Ortaokulu tarafından ilçede ilk defa gerçekleştirilen TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarı ile öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çeşitli projeler sergilendi.Müdür Yardımcısı Metin Doldur ve Fen Bilimleri...

Sarayönü Gözlü Nadir Özşahin Ortaokulu tarafından ilçede ilk defa gerçekleştirilen TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarı ile öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çeşitli projeler sergilendi.

Müdür Yardımcısı Metin Doldur ve Fen Bilimleri Öğretmeni Yiğithan Güler’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bilim şenliğine Kaymakam Tarık Bahadır, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Sabırlı, okul kurucusu Nadir Özşahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Sulama Kooperatifi Başkanı Hanefi Ülke, şube müdürleri, okul müdürleri ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşma gerçekleştiren okul müdürü Zekeriya Kaygısız, "Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda danışman öğretmenlerin nezaretinde öğrencilerimiz özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.

Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır." dedi.

Kaymakam Tarık Bahadır'ın açılış kurdelesini kesmesi ile başlayan bilim şenliğinde öğrencilerin yaptığı projeler ilgiyle incelendi. Ayrıca ana sınıfı ve özel eğitim sınıfı sergisi de düzenlendi. Programın sonunda Kaymakam Tarık Bahadır tarafından okula maddi ve manevi destekte bulunan Nadir Özşahin'e plaket takdim edildi.