GURURLUYUZ. Dolu dolu 10 yıl

GURURLUYUZ. Dolu dolu 10 yıl
Sarayönü Manşet Gazetemiz, 2008 yılında başladığı yayın hayatında 10 yılı geride bıraktı. İlkeli habercilik anlayışı ile yaptığı haberlerde doğrunun ve halkın yanında olmayı ilke edinen gazeteniz Sarayönü Manşet,...

Sarayönü Manşet Gazetemiz, 2008 yılında başladığı yayın hayatında 10 yılı geride bıraktı. İlkeli habercilik anlayışı ile yaptığı haberlerde doğrunun ve halkın yanında olmayı ilke edinen gazeteniz Sarayönü Manşet, 11'nci yaşına girdi.

Siz okuyucularımızdan aldığımız güçle, tarafsız, doğru habercilik anlayışını halkın menfaatleri doğrultusunda sürdüren gazetemiz, kamu adına görev yapma düsturuyla yayın hayatında 11'nci kuruluş yıldönümünün heyecanını yaşıyor.

Takipçilerimizin desteğiyle, spordan ekonomiye, siyasetten bölge kültürüne kadar birçok konuda bölgenin sesi olan gazetemizin yayın hayatının uzun soluklu olması ve uzun yıllar Sarayönü'nün sesini duyurmaya devam etmesi gerekliliğinin bilinciyle 510'ncu sayıyı geride bıraktı.

Gazetemiz, yerine getirdiği görev ve sorumlulukların yanı sıra ilçemizin yakın tarihine ışık tutan bir de arşiv oluşturdu. Son 10 yılın hafızası durumunda olan Sarayönü Manşet Gazetesi, önem derecesi gözetmeksizin ilçede yaşanan her şeyi kayıt altına aldı. Nostalji sayfalarımız, magazin sayfalarımız, eski futbolcu ve yöneticilerle, esnaflarla röportajlarımız okurlarımızın büyük ilgisini çekti.

Siz değerli okurlarımız için 10 yıllık arşivlerimize inerek bu süreçte öne çıkan haberleri derledik. Son 10 yılda 5 kaymakam değiştiren Sarayönü, Mehmet Emin Bilmez, Hülya Kaya, Kemal Yıldız, Harun Yücel ve Tarık Bahadır'ın yönetimine şahitlik etti. Bunun yanı sıra ilçemiz, Ali Özmen, Mehmet Güney ve Nafiz Solak olmak üzere üç farklı belediye başkanı gördü.

Sarayönü, yerel seçimler, genel seçimler ve referandumlar olmak üzere 8 kere sandık başına gitti. 2009'da 30 bin 209 olan ilçe nüfusu, 2015 yılına kadar 26 bin 355'e kadar düştü. Ticari hayatın durma noktasına geldiği Sarayönü'nde yüzlerce esnaf kepenk kapatırken, ilçede ulusal marketlerin hegemonyası başladı.

Siyasette son 10 yıl çok fazla isim eskitti. Ak Parti bu alanda rekora koşarak Kazım Demir, Mehmet Güney, Ali Rıza Keleş, Nafiz Solak, Rıza Demir, Şükrü Tınas ve Adnan Tayyiboğlu olmak üzere 7 başkan değiştirdi. CHP'de Mustafa Çetinkaya, Süreyya Çetinkaya, Tahir Yıldız ve Bayram Yeşilkaya olmak üzere dört başkan çalıştı. MHP'de ise Hulusi Yiğit, Mehmet Topal, Mustafa Kozan değişimleri yaşandı.

2014 yılında belde belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesinin ardından Şükrü Tınas Ladik'in, Ali Sami Ülker Kurşunlu'nun, Muammer Özşahin Gözlü'nün, Hüseyin Tavlan Başhüyük'ün, Yonis Demirci Çeşmelisebil'in, Cavit Durmaz ise Kadıoğlu'nun son belediye başkanları oldu.

Sarayönü ve Ladik'e TOKİ vasıtasıyla toplamda 1650 daire yapıldı. Ladik mahallesi 2'nci Etabın da yapılmasının ardından bu sayı 2 bin 450'ye ulaşacak.

Öğrenci sayısında 1000'leri zorlayan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu, aradan geçen zamanda kapanma seviyesine geldi. Eski coşkulu milli bayramlar, 2012 yılından itibaren sönük prosedür uygulamaları haline dönüştü. Yıllardır gündemde olan SGK bürosu bir türlü gelmedi. Askerlik şubesi kapandı. Adliye kapanmasına rağmen uzun uğraşlarla geri açıldı.

İlçemiz 10 yılda 3 şehit, 1 gazi verdi. 2014 yılında yaşanan katliam gibi minibüs kazasında 11 kişi hayatını kaybetti. İlçenin koku problemi 10 yıldır gündemden hiç düşmedi. Fakat çare de bulunamadı.

Sarayönü Devlet Hastanesi'ne yeni bina yapılmasının ardından sağlıkta hizmet kalitesi artarak ameliyatlar yeniden başladı. Tarihinde ilk kez adına sempozyum düzenlenen ilçede 80 akademisyenin çalışmalarıyla ilçenin tarihine ışık tutuldu.

Birinci Geleneksel Pilav Günü, ilçenin ilk ve son şenliği oldu. Sancılı süreçlerden geçen ilçe ivme kazanarak önemli yatırımlar alır hale geldi. Yakın zamanda kömürlü kaloriferin bile lüks sayıldığı Sarayönü'nde, halk Doğalgaz'a kavuştu. Son 10 yılda ilçeye birçok yeni hizmet binası inşa edildi.

Seri şampiyonluklarla Bölgesel Amatör Lig'e kadar çıkan Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de de şampiyon olmasına rağmen 3'ncü Lig'e çıkamadı.

Sarayönü'nün okula giden çocukları özür grubu tayinlerinden çok çekti. On yılda çok önemli projeler hayata geçse de, bir o kadarı da proje hurdalığına gitti. IPARD projelerinde en çok yatırımı alan Sarayönü, hayvancılıkta önemli bir merkeze dönüşmeye başladı. Kapanmaya yüz tutan Beşgöz, büyük bir gayret ve azimle yeniden açıldı.

Sulu tarımın yok denecek kadar az olduğu ilçemizde çiftçiler kuraklıktan ve rüzgar erozyonundan dolayı belini doğrultamadı. İlçe halkı 15 Temmuz 2016'da bir darbe girişimine şahitlik etti. FETÖ soruşturmalarından dolayı onlarca kişi tutuklandı.

Sarayönü'nde bir dönem favori iş kolu haline gelen ve yıldızı parlayan mantarcılık, bir çok tesis sahibinin zarar etmesine neden oldu. Son dönemde ise favori iş kolu solucan ve solucan gübresi üretimi oldu.

2008

Sarayönü 2007 yılında TOKİ ve kilitli parke taş ile tanıştı. Çarşı bölgesinde enerji nakil hatlarının yerin altına alınmasının ardından yollara döşenen kilitli parke taşları vatandaşlar çok sevdi. Bu şekilde ilçenin tüm yollarının kilitli parke taşla döşeneceği süreç başlamış oldu. Sarayönü'nün maskot isimleri olan Osman ve Yaşar Acar kardeşler devlet himayesine alındı.

Sarayönü TOKİ'yle tanıştı

Sarayönü'nü ilk defa toki ile tanıştı. Sarayönü Belediyesi-TOKİ işbirliğiyle Saraç Mahallesi'nde 208 konut inşa edildi. İlk TOKİ konutları 13 blok halinde ve 4 katlı olarak inşa edildi. 208 konuttan 128'i 2+1, geriye kalan 80 konutun ise 3+1 olarak yapıldı.

Tepreş şenliği Konar'da yapıldı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen Geleneksel Tepreş şenlikleri Konar köyünde yapıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından Kırım Türkleri Konar'a geldi. Birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma mesajları verilen şenlikte izleyiciler folklor gösterilerini, yemek ve güreş yarışmalarını coşkuyla takip etti.

Pilav günü düzenlendi

Sarayönü'nde yıllardır eksikliği hissedilen organizasyon, 26 Temmuz’da ‘Geleneksel Pilav Günü’ adı altında yapılan etkinlikle giderildi. Uzun zamandır birbirini göremeyen Sarayönü’lüler bir araya gelip hasret giderme fırsatı bulurken, 6000 civarında katılımın olduğu etkinlikte birlik-beraberlik mesajları verilip, Pilav Günü’nün geleneksel hale getirilmesi gerektiği fikrinde birleşildi. Ama ilk ve son oldu.

Tahir Çelik vefat etti

Sarayönü'nün yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan ve çarşı caddesinde adı yaşatılan Tahir Çelik hayatını kaybetti.

Avrupa kültürü Başhüyük'te birleşti

KARAÇAY-Malkar Kültür Eğitim Çevre ve Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından Başhüyük'te düzenlenen Gençlik Şöleni Avrupa-Kafkasya Kültürel Etkileşim Projesi kapsamında Moldova, Polonya, Romanya ve Azerbaycan'dan gelen 18-28 yaş arası 23 genç ile birlikte uluslararası bir etkinliğe dönüştü.

Cevdet Uğurlu’yu kaybettik

İlçemizin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Sarayönüspor efsanesi Amca lakaplı Cevdet Uğurlu geçtiğimiz hayata gözlerini yumdu.


2009

Sarayönü, 2009 yılına hızlı bir siyasi ortamda merhaba dedi. Yerel seçimler için kızışan siyaset ilçenin tek gündemi oldu. Ak Parti'nin adayı Ali Özmen, Saadet Partisi'nin Musa Zeybek, MHP'nin adayı İsmail Karataş, CHP'nin adayı Rahmi Çetinkaya olurken, Ak Parti'den aday gösterilmeyen Mehmet Güney, bağımız aday oldu. Mehmet Güney'in adaylığını açıklamasının ardından Ak Parti ikiye bölündü.

Ak Parti yönetiminden ayrılan birçok isim Mehmet Güney lehine seçim çalışmalarında bulundu. O süreçte Ak Parti İlçe Başkanı olan Ali Rıza Keleş, Mehmet Güney'e çalıştığı idiasıyla görevden alındı. Seçime günler kala İsmail Karataş'ın MHP adaylığından çekilmesi gündemde en çok konuşulan konu oldu.

Ak Parti'de Solak dönemi başladı

Yerel seçimler sürecinde Ali Rıza Keleş'in İlçe Başkanlığı görevinden alınmasının ardından yerine Nafiz Solak atandı. Mart 2009 tarihinde siyaset arenasına çıkan Nafiz Solak, beş yıl Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

Seçimin galibi, ‘Güney’

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni Sarayönü Belediye Başkanı Bağımsız aday Mehmet Güney oldu. Güney, en yakın rakibine 440 oy fark atarak ipi göğüsledi. Sarayönü tarihinde ikinci kez bir bağımsız aday seçimi kazanmış oldu. Mehmet Güney 2056 oy, Saadet Partisi adayı Musa Zeybek 1616 oy, AK Parti adayı Ali Özmen 1446 aldı.

Beldelerin son başkanları oldular

2009 yerel seçimlerinde tüm beldelerin belediye başkanları değişti. Seçimleri Ladik'te Şükrü Tınas, Gözlü'de Muammer Özşahin, Başhüyük'te Hüseyin Tavlan, Kadıoğlu'nda Cavit Durmaz, Kurşunlu'da Ali Sami Ülker, Çeşmelisebil'de Yonis Demirci kazandı. 2014 yılında kapatılacak beldelerin son başkanları bu isimler olacaktı.

Şampiyon Sarayönü

Sezona şampiyonluk hedefiyle giren Sarayönü Belediyespor, bitime iki hafta kala mutlu sona ulaştı. 3 Nolu sahada oynanan maçta Akşehir temsilcisi Ortaköy’ü 5’leyen yeşil-siyahlılar, takipçisi Kuluspor’un puan kaybetmesiyle şampiyonluğu garantiledi ve Süper Gruba yükseldi.

Saf kavgası cinayetle bitti

Ladik mahallesinde Hasan Y. sevap işleyeyim derken katil oldu. Namazdan önce ‘saf tutma’ yüzünden tartıştılar; cami çıkışında da birbirine girdiler. Mustafa Sarı(62), sabah namazını kılmak için gittiği camide namazdan önce ‘saf tutma’ yüzünden Hasan Y. (61) ile tartışmaya başladı. Namazın ardından cami çıkışında tekrar başlayan tartışmada Hasan Y, yanında taşıdığı bıçakla Mustafa Sarı'yı göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

Hastane hizmete girdi

Sarayönü Devlet Hastanesi yeni binası hizmete girdi. Yapımına 2007 yılında başlanan hastane, iki yıllık inşaat sürecinin ardından hizmet vermeye başladı. Çalkantılı dönemler geçiren Sarayönü Devlet Hastanesi'nin yeni binasına kavuşmasının ardından sağlık hizmetlerinde kalite arttı.


2010

Sarayönü'nde 2010 yılı Kaymakam Hülya Kaya ve Sarayönü Belediyespor'un yılı oldu. Sarayönü Belediyespor Süper Amatör Lig'de şampiyon olarak terfi maçlarına gitmeye haz kazanırken, Kaymakam Hülya Kaya önemli projelere imza attı. Kaymakam Hülya Kaya, ilçede bulunan 27 okula kardeş kurum atayarak sosyal ve ekonomik konularda okulların destek almasını sağladı. Ödüllü çiftçi eğitimleri düzenlendi. Özürlülere tekerlekli sandalyeler ve havalı yataklar dağıtıldı. Ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Okuma ve anne eğitimi projeleri gerçekleştirildi. Bu projelerin en önemlilerinden bir tanesini Anıza Direk Ekim oluşturdu. Hülya Kaya'nın 10 aylık görevinin ardından yeni Kaymakam Kemal Yıldız oldu.

Gar müzesi kurulması için ilçede çalışma başlatılsa da girişimler sonuçsuz kaldı. Mart ayında Ziraat Bankasın'da yaşanan nakit sıkıntısından dolayı çiftçilerin tarımsal desteklemelerini çekememeleri banka önünde uzun kuyruklar oluşmasına ve ilginç görüntülere neden oldu. Hastane bünyesinde ilk kez sezaryenle doğum gerçekleştirildi.

Sarayönü Belediyespor yararına halk konseri düzenlenirken, o yıl Nevzur, bayram havasında kutlandı. Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Sarayönü'ne geldi. Süneyle mücadele kapsamında süne ormanı çalışmaları ve yararlı böcek çalışmaları gerçekleştirildi. Yetki belgesi alan Sarayönü Ziraat Odası, Tarım Danışmanlığı hizmeti vermeye başladı.

Sarayönü merkezinde yıllardır eksikliği hissedilen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulması için girişimlerde bulunuldu fakat olumlu sonuç elde edilmedi. Kanadalı bir maden firması Bahçesaray'da altın rezervi olup olmadığını araştırdı. Kurşunlu beldesinde çilekçilik denemeleri yapılsa da tutmadı. Sarayönü'nde mantar üreticiliği sektörü birçok kişi tarafından benimsendi ve yapılmaya başlandı. Belediye 2010 yılında 80 bin metrekare civarında kilitli parke taş döşedi. Jandarma ise birçok kaçak akaryakıt operasyonuna ima attı.

Nüfus 30 bini aştı

2009 Nüfus Sayımı Sonuçlarına göre Sarayönü’nün nüfusunda bir önceki yıla göre artış yaşandı. 2008 yılında 28 bin 719 olan nüfus bin 490 artarak 2009’da 30 bin 209’a yükseldi. Daha sonraki yıllarda kan kaybeden ilçe nüfusunda büyük düşüşler yaşanırken, bugün yeniden 30 bin'in üzerine çıkılabilmesi için büyük çaba harcanıyor.

Şampiyon Sarayönü

Konya’nın tarihi kulüplerinden biri olan yeşil-siyahlılar, son 3 yılda tarihinde görülmemiş başarılara imza attı. 2007’den bu tarafa oynanan 4 sezonda 3 kez şampiyonluk ipini göğüsleyen Sarayönüspor, Deplasmanlı Bölgesel Lig’de mücadele etmeye hak kazanırken, ilk kez 3. Lige terfi maçlarına katılacak.

Anıza Direk Ekim Projesi

Kırsal Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programlarında proje değerlendirme süreci tamamlanarak destek almaya hak kazanan projeler belirlendi. Yapılan açıklamaya göre Sarayönü Kaymakamlığı’nın ‘Toprak İşlemesiz Tarım’ projesi destek almaya hak kazandı. 200 Bin TL hibe ile başlanan Anıza Direk Ekip projesi, zaman içerisinde Sarayönü'nün bu konuda söz sahibi bir ilçeye dönüşmesine neden oldu.

Ova fidanla donatıldı

Sarayönü Kaymakamlığı’nın ve Sarayönü Ziraat Odası’nın hayırseverlerin katılımıyla başlattığı ağaçlandırma seferberliği tamamlandı. Proje kapsamında 17 ayrı noktada 300 dekarlık süne ormanı oluşturulurken toplam 10 bin 300 fidan toprakla buluşturuldu.

Kaya, İstanbul'a gitti

Sarayönü'nün ilk bayan Kaymakamı Hülya Kaya’nın İstanbul’a tayini çıktı. 2009 yılının Eylül ayında Sarayönü’ne gelerek görevine başlayan Hülya Kaya, 10 aylık görev süresinde birçok ilkleri gerçekleştirerek önemli projelere imza attı. Özellikle bayanlar için bir kaymakam değil de aileden biri gibi olan Kaymakam Hülya Kaya, hayata geçirdiği projeler ve insanlara olan yaklaşımı ile 10 ay gibi kısa bir sürede halkın takdirini toplayıp, gönülleri fethetti.

Sarayönü "Evet" dedi

Seçmen evet ve hayır tercihleriyle anayasayı oyladı. Halk oylamasında, 17 bin 212 seçmen, 65 sandıkta oy kullanırken, sandıktan yüzde 82.4 oranında evet, yüzde 16.3 oranında da hayır oyu çıktı. Sarayönü’nde anayasa değişikliği Türkiye ortalamasının çok çok üstünde destek aldı.


2011

Sarayönü'nde 2011 yılında okuma yazma bilmeyenler için seferberlik başlatıldı. Okumayı öğrenenlere kömür yardımları yapıldı. Büyük başarı elde edilen projede ilçenin okuma oranı 90'ların üzerine çıktı. Bunun yanı sıra Konya gündemine gelen Sarayönü inleri için çalışmalar yüzeysel kalırken bir sonuç elde edilemedi. Sarayönü nüfusu 1600 kişi birden kaybederek 28 bin 500'e geriledi. Sarayönü'nün gözde kurumlarından Ziraat Odası'nın başkanlık seçiminde Fatih Karça yine bileğini bükebilen çıkmadı.

Yılet'in faaliyetleri ilçenin bir deresini kan gölüne çevirirken baskılar sonucunda firmaya arıtma tesisi yaptırıldı.

Jandarmanın kaçak akaryakıt operasyonları devam etti. Konya yolu üzerindeki birçok akaryakıt istasyonundan onlarca kaçak mazot tankı çıkartıldı.

Süt Üreticileri Birliği tarafından Amerika'dan 500 adet inek getirilirken, üreticilerin beklentisini karşılamayan inekler ilçede kızılca kıyametin kopmasına neden oldu. Hububat alımında protein odaklı alıma geçişmesi çiftçilerin büyük mağduriyetler yaşamasına neden oldu.

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle ofis lojmanlarının yanında Anne-Çocuk Eğitim Merkezi açıldı. Somali'de yaşanan son 60 yılın en büyük açlık tehlikesi için yardım seferberliği başlatılarak 50 bin lira gönderildi.

Anız yangını nedeni ile 30 dekarlık süne ormanı yok oldu. Devlet Hastanesi'nde bir kedinin röntgeninin çekilmesi son zamanların en ilginç haberi oldu. Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan AB projesi kapsamında İtalya, Estonya, Portekiz ve Romanya'dan 17 kişilik yabancı heyet Sarayönü'ne geldi.

Numan Kurtulmuş geldi

Konya’da kurulan ilk ilçe teşkilatı olma özelliğini taşıyan HAS Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı’nın açılışını yapmak için Sarayönü’ne gelen Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İlçe Meydanı’nda yaptığı konuşmasında Ak Parti'nin ülke üzerinde oynadığı oyunları bozmaya geldiklerini söyledi.

30 bin kişiye, 30 bin ağaç

Ağaçlandırma çalışmalarına verdiği önemle bilinen Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, hedefini açıkladı. Görev süresi sonuna kadar tüm belde ve köy yollarını ağaçlandırmak istediklerini kaydeden Yıldız, hedefinin ilçe nüfusu kadar ağaç dikmek olduğunu açıkladı. Kaymakam Yıldız, verdiği söz doğrultusunda görev süresi bitinceye kadar 30 bin adet ağaç dikti.

USTA’lık belgesi seçmenden

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ustalık dönemi için istediği vizeyi alarak üçüncü kez iktidara geldi. Sandık başına giden Sarayönülülerin büyük bir çoğunluğu ‘Durmak yok, Yola devam’ dedi. 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde sandıkların kapanmasının ardından Sarayönü ilçe geneli ile belde ve köylerindeki oy sayımı yapıldı. Sarayönü'nde Ak Parti'ye %73 destek çıktı.

Davutoğlu sözünü tuttu

Genel seçimler öncesinde AK Parti’nin en fazla oy alacağı yerleşim birimine gelme sözü veren Ahmet Davutoğlu sözünü tuttu. Oy veren-vermeyen ayrımını yapmalarının söz konusu olmadığını dile getiren Davutoğlu, Kurşunlu Kasabasının kalbinde silinmeyecek bir yer edindiğini söyledi. Davutoğlu, kasabanın tüm sorunlarıyla ilgilenme sözü verdi.

Belediyeye kömür operasyonu

İhtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sarayönü’ne gönderilen kömürün 50 tonunun depodan kaybolması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Kaybolan vakıf kömürleri belediye taşeron firmasında çalışan işçilerinin evinde çıktı.

Tüp deposu dehşet saçtı

İlçe Merkezi’ndeki bir tüp deposunda gece yarısı meydana gelen patlama Sarayönü’nü ayağa kaldırdı. Depoda maddi hasar meydana gelirken, olayda 2 kişi yaralandı.


2012

Sarayönü'nde 2012 yılı "Müzeler Kenti Sarayönü" hayaliyle geçti. Mevka'ya sunulan demiryolu müzesi, tarihi tarım aletleri müzesi ve etnografya müzesi projeleri hızlı başlasa da saman alevi gibi çabuk söndü. Demiryolu ve etnografya müzesi hayali başlamadan biterken, tarım aletleri müzesi kurulup daha sonra tekrar dağıtıldı.

Sarayönü Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın kongresinde Nafiz Solak tekrar başkan seçildi. Doğayı korumak için atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Belediye Başkanı Mehmet Güney'in kalp krizi geçirmesi ilçede büyük üzüntüye neden oldu. İlçe nüfusu bin 154 kişi azalarak, 27 bin 433’e düştü.

Yıllar önce büyük umutlarla dönemin belediye başkanı, meclis üyeleri ve siyasileri tarafından Tetik AŞ’ye kiralanan ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle tam kapasite ile çalıştırılamayan alan ve fabrika tekrar faaliyete geçti.

Sarayönü'nün geleceğini belirlemek için Kaymakamlık Başkanlığı'nda düzenlenen İlçe Strateji Kurulu toplantılarından istenen verim elde edilmedi. Başhüyük İlköğretim Okulu’nda geçmiş yıllarda eğitim ve öğretimde kullanılan araç ve gereçlerin sergilendiği bir müze açıldı.

Sarayönü’nde hızı saatte 100 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle oluşan fırtına Sarayönü’nde hayatı olumsuz etkilerken birçok yer yıkıldı. Saraç mahallesine altgeçit projesinin, konut ve işyerleri projesinin ve yaşlı bakım evinin temelleri atıldı. 1978, 1979 ve 1980 yıllarında Konuklar Tarım Meslek Lisesi’nden mezun olan öğrenciler, ilçede yeniden bir araya geldi.

Sarayönü'nde 2'nci Etap, Ladik'te 1'nci etap TOKİ konutları için talep organizasyonu düzenlendi. Yeni Büyükşehir Yasası'na geçiş hazırlıkları başladı. Beldelerin ve köylerin tüzel kişiliklerinin sona erecek olması halkın tepkisini çekti.

Adliye kapandı açıldı

Nüfus ve dosya sayısından dolayı kapatılarak Konya'ya bağlanan Sarayönü Adliyesi, ilçeden her kesimin büyük tepki göstermesi ve yaşanacak mağduriyetlerden dolayı Ak Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak'ın verdiği mücadele ile yeniden açtırıldı.

Kuraklık çiftçiyi vurdu

Sarayönü çiftçisi rüzgar erozyonu ve kuraklı nedeniyle mağdur oldu. Rekolte son zamanların en düşük seviyesinde gerçekleşirken çiftçiler borcunu bile ödeyemedi. Saman ve balya kara borsaya düştü. Kuraklık desteği isteyen çiftçinin borçları ertelendi.

Eğitimde büyük başarı

Sarayönü Milli Eğitimi altın yılını yaşadı. Her ortamda dile getirilen eğitimde ki başarısızlığın aksine 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde SBS ve üniversite yerleştirme oranları değişen oranlarda arttı ve son yılların ortalamasını ikiye katladı.

Mantar dibe vurdu

Bir yıl önce büyük bir yükselişe geçen ve Sarayönü'nde favori meslek haline gelen kültür mantarı yetiştiriciliği dibe vurdu. Sarayönü’nün geleceğini kurtaracak iş kolu gözüyle bakılan sektördeki herkes battı.

Sarayönü Mehmet'ine ağladı

Antalya'da silahlı bir saldırıda şehit düşen Sarayönülü polis memuru Mehmet Çolak, Cumartesi günü, memleketi olan Kurşunlu kasabasında toprağa verildi.


2013

Sarayönü 2013 yılına Sarayönü Belediyespor çalkantısıyla girdi. 2010 yılında çıktığı Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluğa oynayan yeşil siyahlılarda liderken şok bir kararla Antrenör Niyazi Kart'ın görevine son verilerek Faruk Temel getirildi. İlerleyen haftalarda Faruk Temel ile olmayacağını anlayan yönetim Niyazi Kart'ı yeniden takımın başına getirdi. Yönetim hatasından dolayı Sarayönü Belediyespor 1 puanla farkla direk 3'ncü Lig'e çıkma şansını kaçırdı.

Sarayönü nüfusu gerilemeye devam etti. İlçe nüfusu 510 kişi azalarak, 26 bin 923’e düştü. Gençlik Merkezi'nin projesi hazırlanarak ihaleye çıkarıldı. Sarayönü Kaymakamlığı ve Başak Ekolojik Yaşam Derneği tarafından yürütülen Alman Büyükelçiliği’nin finanse ettiği Çinicilik Projesi hayata geçti.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin hazırladığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından %50 hibe destekli süt toplama merkezi projesi kabul edildi.

Sarayönü ve Ladik mahallesinde yapılacak 542 konutun ihalesi yapıldı. Sarayönü çiftçisi yine buğdayda proteine takıldı. Kaymakam Kemal Yıldız'ın yerine Harun Yücel atandı. Sağlık Meslek Lisesi'nin yeniden açılması için girişimlerde bulunulmasına rağmen, nüfus kriterine takıldı.

Türk sinemasının dört yapraklı yoncasından biri olan Hülya Koçyiğit ve organik gıda sektöründe faaliyet gösteren torunu Neslişah Alkoçlar, ilçemizde organik yumurta üretimi yapan Hayrettin Demirpolat'ı ziyaret etti. Çarşıya kurulan Baz istasyonuna karşı çıkan vatandaşlar imza topladı. 2013 yılının son haftalarında yerel seçimler için adaylık çalışmaları hız kazandı.

İlçede şarbon alarmı

Sarayönü'nde şarbon alarmı verildi. Bazı işletmelerde şarbon hastalığı tespit edilirken, birçok hayvan şarbon nedeniyle ödlü. Bir veterinerinde şarbon hastalığı teşhisiyle hastaneye yatırıldı.

Özür grubu darbesi

Yarıyıl tatilinde özür grubu darbesi yiyen Sarayönü'nde eş durumu nedeniyle 47 öğretmen ilçeden ayrılırken, eğitim sekteye uğradı.

Kaymakamlık’tan Arboretum projesi

Konya'da bir ilkli gerçekleştirme amacıyla başlanan Canlı Bitki Müzesi, Mevlana Kalkınma Ajansı'ndan 500 bin TL destek aldı. Hayata geçirilen Mevlana Bitki Müzesi, bugünlerde kaderine terk edilmiş durumda.

Doğalgaz için seferberlik

Ak Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak, bölgede tek kalan ve mağdur duruma düşen Sarayönü'ne doğalgaz getirilmesi için seferberlik başlattı.

Gözlü’de 'Hasat' coşkusu

TİGEM Hasat Bayramı’nın 63.’sü Sarayönü'ne bağlı Gözlü Tarım İşletmesi'nde kutlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in biçerdövere binerek, buğday hasadı yaptığı hasat bayramında, çeşitli etkinliklerle birlikte sinema ve tiyatro sanatçısı Hasan Kaçan ile ses sanatçıları Bedri Ayseli ve Orhan Hakalmaz sahne aldı.


2014

Sarayönü'nde 2014 yılı yine yerel seçim heyecanının damgasını vurduğu bir yıl oldu. Bir önceki seçimde belediye başkanlığını bağımsız adaya kaptıran Ak Parti, bu kez rövanşı aldı. Yeni Büyükşehir yasasının uygulandığı seçimde başkanı tüm ilçe seçerken, seçimin ertesi gününde beldelerin ve köylerin tüzel kişiliği sona erdi.

Yerel seçimlerde Ak Parti'nin adayı Nafiz Solak, Saadet Partisi'nin adayı Niyazi Taşçı, CHP'nin adayı İsmail Tezgel, MHP'nin adayı Ali Ünlü olurken, mevcut belediye başkanı Mehmet Güney yine bağımsız aday oldu.

Ladik beldesinin tüzel kişiliğinin sona erecek olmasından ve Ak Parti'nin Nafiz Solak'ı aday göstermesinden dolayı Niyazi Taşçı'ya yüklenen Ladik halkı Saadet Partisi'ne büyük destek verdi.

Ak Parti ve Saadet Partisi dev mitinglere imza atarak gövde gösterisinde bulundu.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin gerçekleştirdiği IPARD Kırsal Kalkınma Projesi çerçevesinde, yapılan süt toplama merkezi, tam anlamıyla hizmete girdi.

Eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatilinde yine özür grubu darbesi yiyen Sarayönü'nde eş durumu nedeniyle 53 öğretmen ilçeden ayrılırken, eğitimde deprem yaşandı.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nde kıyasıya geçen başkanlık seçimlerini Mustafa Erdoğdu kazandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı 4 bin kişiyi bir araya getirdi.

Her yıl binlerce çiftçiden hububat satın alan ve çiftçinin 'kara gün dostu' olarak bilinen Toprak Mahsulleri Ofisi, ilk kez buğday ve arpa alımı yapmadı.

Meclis'te vagon tartışması

Sarayönü'nde vagon fabrikası kurmak için talepte bulunan bir firma, Mehmet Güney başkanlığındaki son meclis toplantısında büyük tartışmalara neden oldu. Evcekaya mesire alanına yakın bir bölgeye yapılması planlanan fabrikanın kurulacağı alanın sanayi alanı yapılması için talep edilen imar planı uygulaması meclis tarafından oy çokluğu ile reddedilince büyük tartışmalar yaşandı.

Solak fark attı

30 Mart yerel seçimleri öncesi son 2 ayda hayatın durduğu her şeyin seçimlere endekslendiği Sarayönü'nde geçerli 16888 oyun 7469'unu alan AK Parti adayı Nafiz Solak, seçimden zaferle ayrılarak Sarayönü'nün yeni belediye başkanı oldu. 5009 oy alan Saadet Partisi adayı Niyazi Taşcı ikinci, 2892 oyda kalan Bağımsız aday Mehmet Güney ise üçüncü oldu. Milliyetçi Hareket Partisi adayı Ali Ünlü 974 oy ile dördüncü, Cumhuriyet Halk Partisi adayı İsmail Tezgel 232 oyla beşinci oldu.

Ladik Taşçı'da birleşti

Ladik halkı, Ladik'te belediyenin kapatılacak olmasından dolayı Saadet Partisi'nin Ladikli adayı Niyazi Taşçı'da birleşti. Ladik, Ak Partinin kalesi olmasına rağmen Saadet Partisinin adayına 3950 oy verdi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda ise Ladik mahallesinin oyları Ak Parti'ye gitti.

Katliam gibi kaza

Nisan ayında ilçeyi yasa boğan katliam gibi bir kaza meydana geldi. 9 Nisan 2017 Sabah 06:30'da

ilçemizden hareket eden 2 minibüsten birinin karıştığı kaza sonucu ilk gün 9, olmak toplam 10 kişi hayatını kaybederken, kazadan yaralı kurtulan 8 kişi tedavi altına alındı.

Sarayönü IPARD lideri

Sarayönü, Konya çapında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Dddestekleme Kurumu’na en fazla proje sunan ve IPARD desteğinden en fazla yararlanan ilçe oldu. Sarayönü bu kapsamda toplam 4 milyon 898 bin 685 TL karşılıksız destek aldı.

Erdoğan'a büyük destek

İlk defa halkoyları ile yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Recep Tayyip Erdoğan oldu. 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan Sarayönü’nde yüzde 82.17’lik oy aldı.

Selçuk’ta ‘Sarayönü’ konuşuldu

Selçuk Üniversitesi’nde üç gün boyunca Sarayönü konuşuldu. Sarayönü tarihinde ilk kez 80 bilim insanı tarafından masaya yatırıldı. Son gün ilçemize gelen bilim adamları ve öğrenciler Sarayönü’ne hayran kaldı.


2015

Sarayönü'nde 2015 yılında önemli projelerin temelleri atıldı. Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi projesi hazırlanırken, 900 dairelik Sarayönü 3'ncü Etap TOKİ konutlarının ve 800 dairelik 2'nci etap TOKİ konutlarının müracaatları alındı. Tarihinde bir ilki gerçekleştiren Sarayönü Belediyespor Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon oldu.

Öte yandan Sarayönü 2'nci Etap TOKİ konutlarında 247 adet daire, Ladik’te ilk etap TOKİ konutlarında ise 234 daire sahiplerini buldu. Kalan daireleri almak isteyen vatandaşlar banka kapılarında sabahladı. Sarayönü Nüfusu istikrarlı olarak düşmeye devam etti. İlçe nüfusu 704 kişi azalarak, 26 bin 355'e düştü.

Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Konya Orman Bölge İşletme Müdürlüğü tarafından Sarayönü'nde Konuklar yolu üzerinde 50 hektarlık ormanlık alan oluşturuldu fakat tüm fidanlar kurudu. Tarım arazilerinin yoğun olduğu mevkilerden biri olan Harımlar mevkiinde, kanalizasyon atıklarının aktığı derenin taşması sonucunda ekili alanlar insan atıkları altında kaldı.

İlçemizde ki sosyal hayata büyük katkı sağlayacak olan Gençlik Merkezi, son yapılan çalışmalarla tamamlandı. Sarayönü, üniversitelerin araştırmalarına kaynak olmaya devam etti. Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 60 öğrenci kerpiç (toprak) evlerde incelemelerde bulundu.

5000 başlık büyükbaş hayvan tesisi kurulan Gözlü Tarım İşletmesi'nde 1800 hayvan mevcudu ile günlük 8,5 ton süt üretimi gerçekleşti. İşletmede ki koyun mevcudu ise 25 bine ulaştı.

Pancar taşıma ihalesini alamayan Sarayönü Taşıyıcılar Kooperatifi, başka firmanın da taşımasına izin vermeyince çevik kuvvet ile karşı karşıya geldi. Mücadelesinden vazgeçmeden kooperatif üyeleri taşıma işini aldı.

Karça çeyrek asrı devirdi

Sarayönü'nde çiftçilerin en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Odası'nda, 9 bin 78 üyeyi temsil eden 35 delegenin oylarıyla başkan belirlendi. 35 delegeden 28'inin oyunu alan mevcut başkan Ömer Fatih Karça, yine başkan seçilerek 9'nu dönemi için güven tazeledi.

Kara değil Yeşiltepe

Doğa Koruma Merkezi Vakfı, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sarayönü Ziraat Odası ortaklığında yürütülen ‘Geleceğin Tarımı’ projesi ile Karatepe Mahallesi’nin tüm tarla yolları ağaçlandırıldı. 2 bin dekarlık alana toplam 50 bin adet ağaç dikildi.

Beşgöz temizliği başladı

Sarayönü'nde yıllardan bu yana kaderine terk edilen ve yavaş yavaş dolarak kapanmaya yüz tutan Beşgöz gölü için umut ışığı doğdu. Sarayönü Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Devlet Su İşlerine ait iş makinesi ile Beşgöz gölü temizlenmeye başladı.

Gözlü tesisleri hizmete açıldı

Gözlü Tarım İşletmesi'ne hayata geçirilen 70 milyon lira değerindeki yatırımların açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarayönü'nde yapımı tamamlanan birçok tesisin açılışını telekonferansla yaptı.

Seçmen ‘koalisyon’ istedi

7 Haziran Pazar günü yapılan seçimin sonuçları koalisyonu gösterdi. İlçemizde 11 bin 731 oy alan AK Parti’nin oyu Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de gerilerken, ilçemizde ki seçimden ikinci parti olarak çıkan MHP’nin oyları 47 artarak 2013’e yükseldi.

Raybüs hüsran oldu

Sarayönü'nü Konya, Kadınhanı, Ilgın ve Akşehir’le bağlantısını sağlayacak Raybüs seferleri, törenle hizmete başladı. Sarayönü’nün ulaşımına büyük bir kolaylık getirmesi beklenen Raybüs, yüksek fiyatı ve sefer saatlerinin uygunsuz olmasından dolayı talep görmeyerek bir süre sonra kaldırıldı.

Ak Parti’den rekor zafer

1 Kasım'da tekrar gidilen genel seçimlerde Sarayönü’nde oyları adeta silip süpüren Ak Parti, ilçe genelinde yüzde 82 oy aldı. Bu oy oranı Ak Parti’nin en büyük seçim başarısı olan 2011 seçimlerinde Sarayönü’nden çıkan yüzde 73,71’lik oranı gölgede bıraktı.

BAL şampiyonu Sarayönü

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olan Sarayönü Belediyespor, tarihinde çok büyük bir başarıya imza atsa da Afyon ve Kütahya'da oynanan yükselme maçlarını kaybederek 3'ncü Lig hedefine ulaşamadı.


2016

Sarayönü'nde 2016 yılına damgasını vuran şehit haberleri, darbe girişimi ve Fetö soruşturmaları oldu. Yıl içerisinde Sarayönü Ramazan Akyürek ve Yunus Emre Uçar'ı şehit verirken, Ömer Kula gazi oldu.

Yıllar sonra Sarayönü'nün nüfusu arttı. İlçe nüfusu 95 kişi artarak, 26 bin 450'ye yükseldi. Büyük umutlarla projelendirilen ve yapımına başlanan Mevlana Arboretum’u sahipsiz kaldı. Toplam proje maliyeti 370 bin lira olan botanik park, kaderine terk edildi. Kaymakam Harun Yücel'in yerine Tarık Bahadır atandı.

Sarayönü'nde yaşayan dowv sendromlu Gökhan Taş, hayalini kurduğu polis üniformasını polis haftasında giyerek polis oldu. Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ekipleri ile birlikte gün boyunca görev yapan Gökhan, trafik uygulamasında ehliyet ruhsat kontrolü yaptı.

Sarayönü, son dönemlerde yatırımcıların ilgisini çeken, arsa ve tarla satışlarında ciddi yükselişin yaşandığı bir ilçe haline geldi. Bu durumu arsa ve tarlalarda yüzde üç yüze varan değer artışını da beraberlinde getirdi.

Halk pazarının günü Cuma'dan Çarşamba'ya alındı. Bu uygulama halkı ve esnafı ikiye böldü. Sarayönü’ndeki diyaliz hastalarının hayalleri gerçek oldu. Sarayönü Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Diyaliz Ünitesi, pazartesi günü hizmete açıldı.

Sarayönü'ne 42 öğretmen atandı

Sarayönü'nde eğitimin en ciddi problemler inden bir tanesi olan öğretmen açığı Şubat ayı atamaları ile birlikte kapanacak seviyeye geldi. Şubat atamasıyla ilçemize 42 öğretmen atanırken, 57 olan öğretmen açığı 15'e düştü.

Cinayet şüphesi mezar açtırdı

Konya'da engelli bakım merkezinde hayatını kaybeden Fethiye Kola'nın Sarayönü ilçesindeki mezarı, kızının cinayet şüphesi üzerine definden yaklaşık bir ay sonra otopsi için açıldı.

TOKİ'ye rekor müracat

TOKİ konutlarını çok seven Sarayönü'nde 3'ncü Etap organizasyonuna rekor talep geldi. Toplam kontenjanın 489 olduğu projeye, rekor bir talep ile 2+1 evlere 617, 3+1 evlere ise 260 kişi para yatırarak müracaat etti.

Tarımda deprem yaşandı

Sarayönü çiftçisi afete maruz kaldı. Kuraklıktan dolayı birçok çiftçinin hububatı tarlada kalırken, biçilecek durumda olanlara da haşere zarar verdi. Biçer parasını bile çıkaramayan çiftçiler, ciddi bir borca saplandı.

Darbe girişimine büyük tepki

15 Temmuz'da darbe girişimini öğrenen Sarayönü halkı sokaklara dökülerek kalkışmayı gerçekleştirenlere büyük tepki gösterdi. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından halk Sarayönü'nde 1 ay süren demokrasi nöbetlerine katıldı.

Akyürek şehit oldu

Mardin Kızıltepe-Viranşehir karayolunun Denktaş Mahallesi yakınlarında PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Sarayönü'ne bağlı Başhüyük mahallesinden özel harekat polisi Ramazan Akyürek şehit düştü.

Uçar şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada Sarayönü'ne şehit ateşi düştü. Sarayönü'ne getirilen Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar'ın cenazesi, Ladik mahallesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.


2017

Sarayönü 2017 yılında önemli yatırım hamlelerine şahitlik etti. Son zamanların ey fazla kar yağışı meydana geldi. Kar yağışının yer yer 1,5 metrelere ulaştığı ilçe -26 derece soğukları gördü. Atıl durumuna düşen Saraç mahallesi alt geçidi kullanılmaz duruma geldi.

İlçe nüfusu yükselişini devam ettirdi. Nüfus 49 kişi artarak, 26 bin 499'a yükseldi. Özür grubu atamalarından ve öğretmenlere yönelik FETÖ soruşturmalarından dolayı büyük öğretmen açıklarının yaşandığı ilçede 42 öğretmen gitti.

İlçede parçalanmış tarlaların toplulaştırılması çalışmaları hız kazandı. Kağıt üzerinde 45 bin hektarlık alanda uygulanan toplulaştırma, listelere dökülerek çiftçilere sunuldu. 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Esnaf sorunlarına çözüm aranması için geniş çaplı bir esnaf toplantısı gerçekleştirildi. 900 dairelik TOKİ konutlarının inşaatı başladı. Sarayönü'ne prestij kazandıracak yeni belediye binasının kaba inşaatı tamamlandı. Şehir konağı ve kapalı pazar yeri tamamlanarak hizmete açıldı.

Gelecek yıllarda cazibesini tekrar kazanması beklenen demiryollarının bakımı yapılarak hatlar hızlı tren ulaşımına uygun hale getirildi. Kokuyla topyekün mücadele başlatıldı ama net bir sonu henüz alınamadı.

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu, tarihinin en kötü dönemini geçirirken, gelen öğrenci sayısı 30'larda kaldı. Halk pazarının günü yeniden Cuma'ya alındı. Süt Üreticileri Birliği bünyesinde Ziraat Tarım Market açıldı. Belediye tarafından ilk kez ödüllü fotoğraf yarışması düzenlendi.

Bakan Lütfi Elvan geldi

CB Hükümet Sistemi Referandum çalışmaları için Sarayönü'ne gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yeni bir düğün salonu yaptırma sözü verdi. Bakan Elvan, Belediyeye 2,5 milyon lira aktardı. Üzerini tamamlayan belediye 4,5 milyon liraya yeni düğün salonunun ihalesini yaptı

Demirpolat hayatını kaybetti

Sarayönü'nde zengininden garibanına herkes tarafından sevilen sempatik iş adamı Hayrettin Demirpolat geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Demirpolat'ın vefatı ilçede üzüntüye neden oldu.

Sarayönü "Evet" dedi

Sarayönü'nde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması heyecanı 16 Nisan 2017 Pazar günü yaşandı. İlçe sandıklarında 13 bin 372 Evet, 3 bin 049 Hayır çıktı. 289 adet oy ise geçersiz sayıldı.

Hasat şenliği yapıldı

TİGEM Hasat Bayramı’nın 67.’si Sarayönü'ne bağlı Gözlü Tarım İşletmesi'nde kutlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in biçerdövere binerek, buğday hasadı yaptığı hasat bayramında, çeşitli etkinliklergerçekleştirildi.

Embriyo transfer merkezi kuruldu

Türkiye'nin üçüncü en büyük tarım işletmesi olan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde, sığırlara embriyo transfer edilerek üstün vasıflı damızlık sığır sürüsü oluşturulması için Embriyo Transfer Merkezi kuruldu.

Roma eseri bulundu

Sarayönü'ne bağlı Ladik Mahallesi bir inşaat sahasında bulunan mozaiklerin, Roma döneminden kalma bir spor tesisine ait olduğu ortaya çıktı. Roma döneminin Anadolu'daki en önemli kentlerinden biri olan ve Laodikya olarak bilinen yerde yürütülen kazı ve temizleme çalışmasında ortaya çıkarılan 400 metrekarelik geometrik desenli mozaik ve yapı malzemeleri dikkatleri Ladik mahallesine çekti.

Sarayönü doğalgaza kavuştu

Sarayönü, bir dönem gelmesi hayal gibi görünen doğalgaza nihayet kavuştu. İlçe şebekesine doğalgaz verildi. Enerya tarafından açılan büro, abonelik işlemlerini yaparken şartları tamamlayan vatandaşlar doğalgazı kullanmaya başladı.

Etiketler :