Hacı adayları uğurlandı

Hacı adayları uğurlandı
Emekli İmam Hatip Veli Kozan nezaretinde özel bir tur şirketiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığı nezaretinde hacca gitmek için hazırlık yapan hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere hareket etti. Hac vazifesini yerine getirmek...

Emekli İmam Hatip Veli Kozan nezaretinde özel bir tur şirketiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığı nezaretinde hacca gitmek için hazırlık yapan hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere hareket etti. Hac vazifesini yerine getirmek amacıyla 10 kişi özel tur şirketiyle, 11 kişi diyanet işleri başkanlığı ile yola çıktı.

Görevliler kılavuzluğunda hacca giden grup için 8 Ağustos 2017 Salı günü bir uğurlama töreni düzenlendi. Öğle saatlerinde İstasyon Meydanı'nda yapılan uğurlama törenine, hac yolcuları ve yakınları katıldı.

Uğurlama duasını yapan görevli imam hatip mukaddes topraklar ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından dualarla hacı adaylarına hayırlı bir umre geçirmesini diledi. Yapılan uğurlama töreninde duaların ardından kendilerini uğurlamaya gelen vatandaşlarla vedalaşan hacı adayları, sonrasında Konya havaalanına doğru yola çıktı.

Hacı adayları kutsal topraklarda ziyaret edecekleri yerler ile ilgili olarak bilgi veren görevliler, "Medine Mescid-i Nebevi, Uhud Dağı, Mescid-i Kıbleteyin, Yedi Mescitler, Cennet-ül Baki gibi yerler bulunuyor. Bütün namazlarını peygamberimiz Hz. Muhammet'in (s.a.v) Camiinde kılacaklar ve peygamberimiz (s.a.v) mescidini ziyaret edecekler. Medine'de 10 gün kaldıktan sonra Mekke'ye gidecek olan umreciler, Kabey-i Muazzama'yı tavaf edip Safa ile Merve arasında Say yapacaklar. Ayrıca Arafat, Mina, Müzdelife, Şeytan Taşlama yerlerini ziyaret edecekler. Dualarla uğurlanan hacı adayları, Kurban bayramının ardından dini vecibelerini yerine getirdikten sonra Sarayönü'ne geri dönecekler" dedi.