Hacılar dönmeye başladı

Hacılar dönmeye başladı
Sarayönü nden hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara giden hacılar, yakınlarına kavuşacak olmanın mutluluğu ve kutsal topraklardan ayrılmanın da hüznü ile yurda dönmeye başladı.Kutsal topraklara giden bazı...

Sarayönü nden hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara giden hacılar, yakınlarına kavuşacak olmanın mutluluğu ve kutsal topraklardan ayrılmanın da hüznü ile yurda dönmeye başladı.

Kutsal topraklara giden bazı Sarayönülü vatandaşların da yer aldığı Konya'ya dönüş yapacak ilk hac kafilesini taşıyan uçak bugün ikindi saatlerinde Konya Havaalanı'na inecek.

Sarayönü nden kutsal topraklara giden hacılardan bir bölümü hafta sonu dönerken, tüm hacıların Eylül'ün son haftasına kadar ilçemizde olması bekleniyor. Hacı adaylarının bulunduğu ilk kafile 3 Ağustos, son kafile 26 Ağustos tarihinde dualarla kutsal topraklara uğurlanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutsal topraklara götürülen tüm Sarayönülü hacıların 30 Eylül tarihine kadar tamamının Konya'ya dönmesi planlanıyor. Özel turizm şirketleri vasıtasıyla hac görevini yerine getiren diğer hacıların da hafta sonu başlamak üzere dönüş yapmaya başlayacakları öğrenildi.