Hamsi tezgahlara geldi

Hamsi tezgahlara geldi
Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından yeniden deniz balığı ile buluştu.Sarayönü'nün balık ihtiyacını karşılayan İsa Kula, sezon açılışının kurban bayramına...

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından yeniden deniz balığı ile buluştu.

Sarayönü'nün balık ihtiyacını karşılayan İsa Kula, sezon açılışının kurban bayramına denk gelmesinden dolayı ilk günler pek balık olmadığını ancak bu haftadan itibariyle tezgahların şenlenmeye başladığını söyledi.

Bu sezondan umutlu olduklarını belirten Kula, Karadeniz açıklarında avlanan az miktardaki yerli hamsinin 15 TL'den satıldığını da söyledi. Sezon başı olduğu için fiyatın biraz yüksek olduğunu ama ilerleyen günlerde düşeceğini kaydeden Kula "Denize açılan balıkçılar şu anda çok fazla hamsiyi bulamıyor. Havalar soğudukça hamsi de bol bol çıkar inşallah. Sezonun ilk hamsileri tezgaha gelmeye başladı. Hamsiler şu anda 15 liradan satışa sunuldu. Hamsinin bu sene bol olacağını düşünüyoruz. Balıkçılar hamsiyi şu anda tutamıyor. Havalar sıcak gittiğinde hamsi tutmak zorlaşıyor. Havalar soğuduğu zaman balıklar denizde kümeleşiyor. Böyle olunca da tutmak daha kolay oluyor. Ekim ayından itibaren hamsiler balıkçı tezgahlarını süsler." dedi.