Hastane yangın tatbikatı yaptı

Hastane yangın tatbikatı yaptı
Sarayönü Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta yangın eğitimi verilerek, tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.Konya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi...

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta yangın eğitimi verilerek, tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Konya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi tarafından Cuma günü Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen tatbikatta verilen eğitimin ardından tahliye ve söndürme çalışmaları uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Sarayönü İtfaiye ekibinin de katıldığı yangın tatbikatına tüm hastane personeli katıldı. Sembolik olarak bir hastanın yangın sırasında binadan çıkarılarak kurtarılmasıyla başlayan tatbikat yangına müdahale edilmesiyle devam etti. Yapılan tatbikatta senaryo gereği hastane binasında bulunan öncelikle acil servis ve yoğun bakım ünitesinde yatan hastalar kısa sürede dışarı çıkarılarak 112 acil servis araçlarına nakledildi. Bir yanda hastaların güvenliği sağlanırken diğer yandan yangına müdahale edilmeye başlandı. Sivil savunma ekipleri ve hastane personeli tarafından yangın tüpleri ile yapılan müdahalede yangın söndürüldü.

Tatbikatla ilgili görüşlerini aldığımız Sarayönü Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Saraç, “Yapılan tatbikat eğitim niteliğindedir. Yangın ve benzeri durumlarda hastane personelinin nasıl hareket etmesi gerektiği, hastaların nasıl korunacağı, yapılacak öncelikli işler bakımından bu tatbikatın personelimiz açısından yararlı olduğuna inanıyorum. Bu tür tatbikatlar ve eğitimler pratikte yapıldığında hafızalarda daha iyi iz bırakacağından acil durumlarda panik yapmadan nasıl müdahale edileceği konusunda bizlere bilgi vermektedir” şeklinde konuştu.