Havai fişek yeniden serbest

Havai fişek yeniden serbest
Sarayönü'nde düğünlerin ve asker davetlerinin vazgeçilmezi haline gelen havai fişek konusunda olumlu bir gelişme yaşandı. OHAL döneminde yasaklanan havai fişek, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ ile yeniden...

Sarayönü'nde düğünlerin ve asker davetlerinin vazgeçilmezi haline gelen havai fişek konusunda olumlu bir gelişme yaşandı. OHAL döneminde yasaklanan havai fişek, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ ile yeniden serbest bırakıldı. Değişiklik ilçede havai fişek ateşleyici belgesi olan kişilere tebliğ edildi.

İlçe Emniyet Amirliği tarafından verilen tebligatta "İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik tedbirleri konulu yazısına istinaden; düğün, nişan vb. programlarda havai fişek gösterisi yapılabilmesi için mülki idari amirlerden gerekli izinlerin alınması ibaresi belirtilmiş olup, ilçemizde ateşleyici yeterlilik belgesi bulunan kişilerce gerekli izinler alınarak gösteri yapılabilecektir." denildi.

Düğünlerde yeniden havai fişek atışlarının başladığını belirten havai fişek ateşleyicisi Yaşar Yılmaz, "OHAL süresinde yasaklanan Havai fişek atışı, satışı ve taşınması yasağı kalkmış olup ateşleyici belgesi olan kişilerin nezaretinde tekrar serbest olmuştur. Belgesi ve sigortası olmayanların hava fişek kullanması yasaktır." şeklinde konuştu.