HaySag akıllı telefonda

HaySag akıllı telefonda
Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar hakkında "HaySag" akıllı telefon uygulamasıyla her konuda bilgi edinilebileceğini söyledi.HaySag hakkında bilgi veren Sarayönü...

Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar hakkında "HaySag" akıllı telefon uygulamasıyla her konuda bilgi edinilebileceğini söyledi.

HaySag hakkında bilgi veren Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Veteriner Hizmetleri Strateji Belgesinin Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi" kapsamında "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" adıyla bir akıllı telefon uygulaması geliştirilmiş ve uygulama Android ve IOS marketlerde yayınlanmaya başlamıştır. Söz konusu uygulama https://play.google.com/store/apps/details?id=io.icon.HaySagApp adresinden akıllı telefonlara yüklenilebilmektedir." dedi.

Yüklenen bu uygulama ile hangi konularda bilgi edinilebileceğini anlatan Çiğdem, " HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı uygulaması ise hayvan hastalıkları hakkında bilgi edinilmesi. Hayvan hareketleri kontrol belgelerinin görüntülenmesi. Hayvan refahı yönetmelikleri. Büyükbaş ve Küçükbaş hayvanların küpe numarasından sorgulanması. Tespit edilen hastalıkların ilgili en yakın İl Müdürlüğü'ne bildirimi. Bakanlıkça yayınlanan hayvan sağlığı ve refahı ile ilgili güncel duyuruların yayını işlemleri gerçekleştirilmektedir.