"Hedefimiz başarımızı katlamak"

"Hedefimiz başarımızı katlamak"
Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Çakmak, her geçen yıl okul başarısını daha üst seviyeye çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2016-2017 öğretim yılında mezun...

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Çakmak, her geçen yıl okul başarısını daha üst seviyeye çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2016-2017 öğretim yılında mezun olan 70 öğrencisinden 45'ini çeşitli üniversitelere gönderdi. Bu başarı oranını 2017-2018 eğitim öğretimde daha üst seviyeye çıkarmak isteyen Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, büyük bir özveriyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hem mesleğe hem de üniversiteye öğrenci yetiştirdiğini anlatan okul müdürü Ali Çakmak, "Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz  üniversiteye yerleşme oranları ve başarılarıyla hepimizi gururlandırdı. 2017 yılında okulumuzdan üniversite sınavlarına 70 öğrencimiz katılmıştır. Bunlardan 25 tanesi lisans 20 tanesi ise önlisans programlarına yerleşmişlerdir. “Başarı ve başarısızlık ortaktır” prensibinden hareketle başarımızın ortak çalışmanın ürünü olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bundan dolayı başarımızda payı olan ve büyük bir özveri ile çalışan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim." dedi.

Üniversitelerin çok çeşitli bölümlerine öğrenci gönderdiklerini anlatan Çakmak, "İlahiyat Fakültesi, İslam İlimleri Fakültesi'nin yanı sıra Psikoloji, Özel Eğitim Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme, İktisat, Rus Dili ve Edebiyatı, Beden Eğitimi Öğretmenliği, Arkeoloji, Kamu Yönetimi, Tarih gibi çok çeşitli bölümlere öğrenci gönderdik." şeklinde konuştu.

Eğitim öğretim hafta sonları da devam ettiğini kaydeden Çakmak, şunları söyledi: "Okulumuzda hafta sonları üniversite hazırlık kursları uygulanıyor. Bu şekilde öğrencilerimiz ikinci bir adrese ihtiyaç hissetmiyor. Öğretmenlerimiz, koçluk sistemi kapsamında öğrencilerimizle bire bir ilgileniyor. Ayrıca öğrencilerimizin hafta içi bire bir soru sorabileceği, eksik konularını telafi edebileceği danışman öğretmenlik sistemimiz mevcuttur. Okulumuzun hafta sonu üniversite hazırlık programını deneyimli ve tecrübeli öğretmen kadrosu takviye etmiştir. Bizlere bu çalışmalarda destekleri ile güç veren, desteklerini  esirgemeyen başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe  Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Aile Birliğimize, Derneğimiz Sarimder'e, İmam Hatip Okulları Platformumuza ayrı ayrı teşekkür ederim."

Etiketler :