HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK NEDEN BU KADAR ARTTI?

Son yıllarda hırsızlığın oldukça arttığı iddia edilmekte. Oysa İslam dininde ve bütün dinlerde en büyük günah olduğu belirtilmekte.

Hırsızlık, büyük günahtır. Kitap, sünnet ve icma ile haramdır. Hırsızlık yapan cezalandırılır. (Nisa 41)

Hadis-i şerifte de, (Sizden öncekiler, nüfuzlu biri hırsızlık yapınca, serbest bırakırlar, güçsüz biri hırsızlık yapınca, ona ceza verirlerdi. Bu yüzden helak oldular) buyruldu. (Müslim)

Hırsızlık, kendisi büyük günah olduğu halde, başka büyük günahların da işlenmesine sebep olabilir. Kur'ân'da şöyle buyurulur: "Hırsızlık yapan erkek ve kadının ellerini kesiniz" (Maide, 5/38)

kadar ki, insan şehit bile olsa, üzerinde kul hakları varsa, Allah diğer günahlarını bağışladığı halde kul hakkını bağışlamamaktadır.(diyanet)

Son 15 yıda uygulanan İleri demokraside Müslüman, namazında niyazında, alnı secdeye varıyor diyerek halkın itibar ettikleri bakın neler yaptılar;

Türkiye nin en güvenilir kurumu ÖSYM nin, Milli Eğitimin, Adalet Bakanlığının, sağlık bakanlığının içişleri bakanlığının, sınav hizmetlerinin Müslüman bir cemaat diyerek FETÖ ye teslim ettikten sonra.

Yapılan incelemelerde 2008 yılından başlayarak UDS (Uluslararası Dil Sınavı), KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) araştırıldı. Bu incelemeler sırasında yaklaşık 400 bin kamu personelinin FETÖ ile bağlantısı olabileceği görüldü. En çarpıcı sonuçlar ise üniversitelerde tespit edildi.

Son 15 yılda ÖSYM nin yaptığı Üniversiteye giriş sınav soruları çalınarak belli tarikat ve cemaat bağlantılı öğrencilere verildiği

Orta öğretime giriş sınavlarında dahi bu soru çalma işlemi yapıldığı,

KPSS sınavlarında soruların çalındığı,

Askeri okullara, Polis Okullarına giriş sınavı sorularının çalındığı, Hırsızlık yaparak Halkın çocuklarının haksızlığa uğramasına, tarikat ve cemaat örgütlenmesine AKP ses çıkarmadığı, cemaat örgütlenmelerine destek olduğu iddia edilmekte.

Milyonlarca öğrencinin hazırlandığı sınav sorularını çalarak yandaşlarına dağıtan Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) Bürokrat Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada itirafçı olanların ifadeleri bunu doğrulamakta.

Haksız yere başkalarının yerine Üniversiteye girenler, başkasının yerine işe girenler de, biz kul hakkı yiyoruz ,bunun hesabını veremeyiz demediler. Yani kendilerine Müslüman oldular.

Sen halka ne anlatırsan anlat, ne dersen de, o, “Bu adam, Müslüman adam… Hırsızlık, yolsuzluk yapmaz…” diyor. Rüşvet ve yolsuzluklar ayrı bir incele konusu

Bir Profösör “Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halkın ferasetine ben güveniyorum”

Son referandumda Evet Hayır oyu verenlerin dağılımı incelemesinden;

İlkokul mezunu, ya da hiç eğitim almamış olanlarda “EVET” yüzde 70, “HAYIR” yüzde 30;

Ortaokul mezunlarında “EVET” yüzde 57, “HAYIR” yüzde 43;

Lise mezunlarında “EVET” yüzde 42, “HAYIR” yüzde 58;

Üniversite mezunlarında “EVET” yüzde 39, “HAYIR” yüzde 61…Prof ne demek istediği şimdi daha iyi anlaşılıyor.

2002 yılında AKP nin iktidara gelmesi ile birlikte, ulusal konular ve tam bağımsızlık kavramı yavaş yavaş unutturulmaya başlandı… Bunun yerini neoliberal ideoloji, etnik ve dinsel temele dayanan politik uygulamalar aldı.

Bu tehlikeli bir gidiş, Türkiye'de siyaset hiç bu kadar kirlenmemiş, yargıya inanç hiç bu kadar yara almamıştı.

"Kadı'yı satın aldığın gün adalet ölür, adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür"

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi