İHH'dan yoksullara yardım eli

İHH'dan yoksullara yardım eli
Birçok dış ülke ve bölgede yardım çalışmaları organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içinde de ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatıyor. Sarayönü'nde tespit edilen muhtaç ailelere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından...

Birçok dış ülke ve bölgede yardım çalışmaları organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içinde de ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatıyor. Sarayönü'nde tespit edilen muhtaç ailelere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yardım kolileri ile destek veriliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönülü Gönüllüsü Mustafa Salman Öztürkçü, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bayanlar komisyonumuz mahalle mahalle, kapı kapı gezerek yerinde ev ziyaretleri yaptı. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan aileleri tespit ettiler. Tespit edilen bu evlere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım kolileri ile bir nebze destekte bulunmak istedik. Kış dönemi öncesi eksikleri ihtiyaçları olan muhtaç ailelerimizin azda olsa yaralarını sarmak istedik. Bir yetimimizin, bir öksüzümüzün, bir garibanımızın yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize. Ev tespitlerimiz ve yardım çalışmalarımız devam edecek. Aç olan kardeşlerimiz varken bizler tok olarak yatamayız. Tüm toplumumuzun bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Zenginin daha zengin, yoksulun ise daha yoksul olduğu bir toplum nasıl ayakta kalabilir, nasıl huzur bulabilir? Bölüşmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı öğrenmemiz gerekiyor." dedi.

Yardımların hayırseverden gelen bağışlardan oluştuğunu ifade eden Öztürkçü, "Vakfa gelen bağışlar lojistik depolarında toplanıyor. Nakdi yardımsa da ayni yardıma çevriliyor. Bu eşyalar veya gıdalar barkot sistemiyle tek tek kayıt altına alınıyor. Daha sonra ihtiyaç duyulan illere gönderiliyor. Yıl boyunca dağıtımlar sürüyor. Biz hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini bu şekilde buluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.