İHO'dan kutlu doğum programı

İHO'dan kutlu doğum programı
Sarayönü nde Kutlu Doğum Haftası, Sarayönü Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlediği programla kutlandı.Sarayönü Belediye Düğün Salonu nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Nafiz Solak, daire amirleri ve öğrenciler...

Sarayönü nde Kutlu Doğum Haftası, Sarayönü Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlediği programla kutlandı.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Nafiz Solak, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Ali Ülker, yaptığı açılış konuşmasında, “bildiğiniz üzere 20 Nisan 571 tarihine rastlayan Rebiu'l-evvel ayının 12'nci pazartesi gecesi peygamber efendimiz dünyayı şereflendirmiştir. Bu gecenin sabahında Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmail'in duaları ve İsa aleyhisselamın müjdesi gerçekleşmişti. Hz. İbrhim, "Ey rabbim, onlara, içlerinden senin ayetlerini kendilerine okuyacak, onlara kitap ve hikmeti öğretecek, onları temizleyecek bir peygamber gönder. Çünkü üstün gelen, her şeyi yerli yerince yapan yalnız sensin; diye dua etmişti. Hz. İsa'da şu müjdeyi vermişti. "Ey İsrailoğulları, ben size Allah'ın ekçisiyim, benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmet adında bir peygamberin de müjdeleyicisiyim." İnsanlar peygamberimizden önce her türlü değer ölçülerini yitirmiş, yollarını şaşırmışlardı. Küfür ve zulüm, gönülleri karartmış, Allah'a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Soyal hayat bozulmuş, ahlak bağları tamamen çözülmüştü. Hz. Muhammed'in peygamberliği karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir müjde olmuştu. Bu kadar kısa bir zaman diliminde, bu kadar büyük değişimin mimarı tabii ki alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'di." dedi.

Şiirler, naatlar, sinevizyon, ilahi dinletileri ve piyes sunumuyla devam eden programın sonunda, okul bünyesinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.