İHO'dan Mevlid-i Nebi haftası kutlaması

İHO'dan Mevlid-i Nebi haftası kutlaması
Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle kutlama programı düzenledi.Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan...

Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle kutlama programı düzenledi.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, SYDV Müdürü Ahmet Turan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Okul öğretmenlerinden Ahmet Kağnıcı bir konuşma gerçekleştirdi.

Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenlerinden Ahmet Kağnıcı konuşmasında, “Bundan tam 1447 yıl önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. Güçlü zayıfı eziyordu. Cahiliye devrinin bu karanlık günlerinin ardından Hz. Muhammet (sav) peygamberlik süreci sonunda karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük bir değişimin mimarı, tabi ki alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizdir." dedi.

Peygamberimiz en güzel örnektir

Peygamberimizin doğruluk ve dürüstlük timsali olduğuna değinen Kağnıcı konuşmasının devamında, "Sevgili peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiç bir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına hiç el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Özü sözü bir olan peygamberimiz kendisi için istediğini ümmeti içinde istemiştir. Sevgili peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıdır." şeklinde konuştu.

O'na Muhammed-ül Emin dendi

Peygamberimizin söylediği ve yaptığı işlerin hayatı boyunca uyum içinde olduğu vurgulayan Kağnıcı şöyle devam etti: "Yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed-ül Emin denilmiştir. Sevgili peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada hayatımızı nasıl şekillendireceğimizi, hangi prensipleri yerine getirirsek rabbimizin razı olacağı bir hayatımızın olacağını yine onun hayatından öğrenmekteyiz. Evet bugün bizleri bu güzel ortamda burada buluşturan neden kendisine anlatmaya kelimelerin kifayetsi kaldığı sevgililer sevgilisine şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir."

Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda öğrenciler tarafından hadis seçkisi, Esma-ül Hüsna, şiirler, veda hutbesi oratoryosu ve ilahi dinletisi sunumları yapıldı.