İlgisizlik devam ediyor

İlgisizlik devam ediyor
Sarayönü’nde, Anadolu Selçuklu Devleti döneminden bu yana ışığı yanan Aşçı Baba Türbesi, karanlıkta kalmaya devam ediyor. Haftalar önce Medaş tarafından elektriği kesilen türbe için ne Konya Büyükşehir Belediyesi'ne...

Sarayönü’nde, Anadolu Selçuklu Devleti döneminden bu yana ışığı yanan Aşçı Baba Türbesi, karanlıkta kalmaya devam ediyor. Haftalar önce Medaş tarafından elektriği kesilen türbe için ne Konya Büyükşehir Belediyesi'ne Sarayönü Kaymakamlığı, ne de Sarayönü Belediyesi hiçbir girişimde bulunmadı.

Mevlâna Celâleddin-i Rûmî Hazretleri’nin yanında yetişip irşad hizmetleri için Sarayönü’nde görevlendirilen ve vefatının ardından da Sarayönü’ne defnedilen Aşçı Baba’ya ait türbenin elektriği Medaş tarafından kesildiği daha önce gündeme getirilmişti.

Medaş, türbenin aboneliği bulunmadığı ve dolayısıyla aydınlatma için harcanan elektriğin parasını tahsil edemediği için Sarayönü’nün manevi mimarlarından olan Aşçı Baba’ya ait türbenin elektriğini kesmişti. Haftalardır ışığı yanmayan türbe için kılını kıpırdatan olmadı. Bu durum Konya'da ve Sarayönü'nde, Ahçı Baba Türbesi’ne ait aydınlatma yükünün altından kimsenin kalkamadığını ortaya koydu.

İlçe dışından da ziyaretçileri olan Aşçı Baba Türbesi, bu şekilde sahipsiz kaldı. Konya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olan Aşçı Baba Türbesi’ne bir an önce gereken ilginin gösterilmesi bekleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisizliği durumunda ise Sarayönü Kaymakamlığı'nın veya Sarayönü Belediyesi'nin türbeye sahip çıkması bekleniyor.

Aboneliği vatandaşlar alacak

Yetkililerin ilgisizliğinden dert yanan vatandaşlar ise şunları söyledi: “Selçuklu’dan beri yanan türbenin ışığını söndürdüler. Devlet veya Medaş bir küçük türbenin yaktığı iki kuruşluk elektriğin üstesinden gelemedi mi de buranın elektriği kesildi. Hiç bir yetkili de bu konu nedir diye ilgi göstermedi. Elektriği kesenlerin vicdanları sızlamıyor anladık ama buna göz yuman ilçe büyüklerimizin vicdanı buna nasıl razı geliyor. Küçücük türbenin yaktığı elektrik göze battı. Hiç kimseden fayda olmazsa da mahalle halkı olarak abonelik müracaatı yapıp daha sonra aramızda para toplayıp bu türbenin ışığını yeniden yakacağız.”