İlk hafızlar mezun olacak

İlk hafızlar mezun olacak
Sarayönü Feyzi Fatma Demirpolat Kız Kur an Kursu bünyesinde Sarimder önderliğinde faaliyet gösteren hafızlık kursu, ilk hafızlarını mezun ediyor.Hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan ilk hafızlar için önümüzdeki günlerde...

Sarayönü Feyzi Fatma Demirpolat Kız Kur an Kursu bünyesinde Sarimder önderliğinde faaliyet gösteren hafızlık kursu, ilk hafızlarını mezun ediyor.

Hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan ilk hafızlar için önümüzdeki günlerde mezuniyet programı düzenlenecek. Bayanlara yönelik olarak 17 Ağustos 2017 Perşembe günü Feyzi Fatma Demirpolat Kız Kuran Kursu nda gerçekleştirilecek programda talebeler icazetini alacak.

Sarimder Başkanı Ahmet Turan, hafızlığın çok özel bir eğitim faaliyeti olduğunu anlatarak ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hafızlığın, kalbini kurana adamak olduğunu dile getiren Turan, “Hafızlık iklimine girince, huzur, rahmet, melek kuşatması ve Allah Teâlâ nın nezdinde anılmak vardır. Yorgunlukların sonunda çevresine şefaat edecek mertebeye ulaşmak, özellikle de anne ve babasını cennette taçlandırmak vardır. Semeresi güzellik olan bir çabadır hafızlık. Yüce Allah hatırına Kur an ezberlenir ve onu ezberleyenler saygıya en layık kimselerdir. Hafız olmak, Kur an ı sadece hafızaya yüklemek değil, onun anlamını da yüklenmektir. Hafız olmak, kalbi mushaflaştırmaktır. Mushaflaşma, Ehli Kur an olmak, Kur an ahlakıyla ahlaklanmaktır. Birçok ayet ve hadisi şerifte bu hafızlık şerefine özellikle vurgu yapılmıştır” dedi.

Hafızların, Asrı-ı saadetten ahir zamana kadar gelen nurun taşıyıcıları olduğunu anlatan Turan, Kuran-ı Kerim in muhafazası ve gelecek nesillere aktarılmasının her Müslümanın üzerine farz olduğunu söyledi.