İlköğretim haftası kutlandı

İlköğretim haftası kutlandı
Sarayönü’nde, her yıl okulların eğitim öğretime başladığı ilk hafta olarak kutlanan İlköğretim Haftası, düzenlenen törenle kutlandı. Tören Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlendi.2018-2019 Eğitim...

Sarayönü’nde, her yıl okulların eğitim öğretime başladığı ilk hafta olarak kutlanan İlköğretim Haftası, düzenlenen törenle kutlandı. Tören Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlendi.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle Halıcı Cumhuriyet İlkokulu’nda, İlköğretim Haftası töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Tarık Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. Okul öğretmenlerinden Mehtap Sanalp, konuşmasında, “her yıl okulların açıldığı ilk hafta tüm ilköğretim okullarında ilköğretim haftası olarak kullanılmaktadır. Okul bizim en kutsal, en aziz yuvamızdır. Bu dört duvar bizi hayatın en çetin şartlarına hazırlar. Burası sevginin bilginin ve hoşgörünün imparatorluğudur. Burada, bu bahçede açar en güzel çiçekler. Bu bahçede kök salar en yıkılmaz çınarlar. İnsanlığa bir bakınız her başarılı insanın arkasında mutlaka sağlam bir eğitim hayatı ve öğretmenler vardır. Biz burada öğrencilerimiz için varız. Yarının büyükleri olan öğrencilerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamanın çabası içindeyiz. Bu mücadeleyi siz değerli velilerimizle birlikte yürütmenin gerekliliğini de biliyoruz. Başöğretmen Atatürk, "öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır." Diyerek veli öğretmen işbirliğinin önemini ve gerekliliğini vurgulamıştır. Sevgili öğrenciler ve değerli öğretmen arkadaşlarım her gün artan bir heyecan ve sevgiyle okul yollarına düşüyoruz. "Öğretmenlik ömür boyu sürecek bir öğrenciliktir." Bunu çok iyi biliyoruz. Bizler okullu olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretme ve öğrenme isteğinin her zaman canlı olacağı bir yıl geçirmemiz dileğiyle ilköğretim haftası kutlu olsun."şeklinde konuştu.

Program öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler ve okunan şiirlerle sona erdi. Programda sema gösterisi, kafkas gösterisi ve mehteran gösterisi büyük beğeni topladı. Törenin ardından Kaymakam Tarık Bahadır, okul müdürleri ve öğretmenler ile eğitim üzerine sohbet etti.