İnsan hayatını tehdit ediyor!

İnsan hayatını tehdit ediyor!
Sarayönü'nde eski özel idare lojmanının mezbelelik durumu, oluşturduğu görüntü kirliliğinin yanı sıra büyük tehlikelere davetiye çıkarıyor.Lojmanın Kız Meslek Lisesi'ne bakan cephesinde bulunan bir balkonu yıkılmaya yüz...

Sarayönü'nde eski özel idare lojmanının mezbelelik durumu, oluşturduğu görüntü kirliliğinin yanı sıra büyük tehlikelere davetiye çıkarıyor.

Lojmanın Kız Meslek Lisesi'ne bakan cephesinde bulunan bir balkonu yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Gün içerisinde yüzlerce insanın ve öğrencilerin girip çıktığı kırtasiye, eczane ve dondurmacı gibi işyerlerinin üzerinde bulunan yıkılmaya yüz tutmuş beton balkon insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Binanın zemin katında faaliyet gösteren esnaflar, yaptıkları açıklamada, "işyerlerimizin üzerinde çıkıntı olarak bulunan beton balkon tamamen Allah'a emanet duruyor. Her dakika yıkılacak korkusuyla yaşıyoruz. Bu balkon ya bizim üzerimize yıkılacak ya da bir müşterinin, bir çocuğun üzerine yıkılacak. Bu durumu ilgili yerlere bildiriyoruz ama sonuç alamıyoruz. Önceden burası Özel İdare'ye bağlıydı. Büyükşehir yasasından sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'ne geçti derken şimdi Büyükşehir'de mi, Koski'de mi, Sarayönü Belediyesi'nde mi bilmiyoruz.

Bu balkona en kısa zamanda bir çözüm üretilmesi gerekiyor. Ya tadilatını, tamiratını yapıp sağlıklı bir hale getirmeliler ya da yıkmaları gerekiyor. Bu durum birinin hayatına mal olabilir. Bir can kaybı yaşanırsa bunun hesabını kim verecek bilemiyoruz. Bizim hayatımız da, müşterilerimizin hayatı da gerçekten büyük tehlikede. İnşallah birinin canı acımadan bu sorun halledilir." şeklinde konuştu.