İş yerinde sigara içilmesine izin veren yandı!

İş yerinde sigara içilmesine izin veren yandı!
Sağlık Bakanlığı ile Yeşilay tarafından "Dumansız hava sahası" ihlallerinin yetkililere anında bildirilmesini sağlayan "Yeşil Dedektör" isimli akıllı telefon uygulaması geliştirildi. Uygulama sayesinde sigara içilen kapalı...

Sağlık Bakanlığı ile Yeşilay tarafından "Dumansız hava sahası" ihlallerinin yetkililere anında bildirilmesini sağlayan "Yeşil Dedektör" isimli akıllı telefon uygulaması geliştirildi. Uygulama sayesinde sigara içilen kapalı bir mekanının konumu anında sisteme bildirim olarak düşüyor ve yetkililerin en doğru ve kısa şekilde işlem başlatması sağlanıyor.

Sağlık Bakanı Akdağ, yaptığı açıklamada, bakanlığının sigarayla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

"Dumansız hava sahası"nın kapsamının genişletilmesi ve düz paket uygulamasına geçilmesinin de aralarında olduğu birtakım çalışmaları tamamladıklarını bildiren Akdağ, bu çalışmalarla ilgili yasal düzenlemenin anayasa referandumundan sonra Meclise getirileceğini söyledi.

- "Tente meselesiyle ilgili tedbirimizi almış durumdayız"

Bakan Akdağ, "Dumansız hava sahası"nın kapsamına, üzeri açılıp kapanabilen alanların da gireceğini belirterek, "Tente meselesiyle ilgili tedbirimizi almış durumdayız. Kapatılabilir bir alan varsa oranın açık olması yasal olarak bir şeyi değiştirmiyor. Orası bize göre kapalı. Orası kapatılabilir ise burası da kapalı alan. Yani yasada bir arıza yok, takipte arıza var. Bu görev valilerin görevidir. Yani bu işi takip etmek valilerimizin görevidir." uyarısında bulundu.

- "Çok yönlü bir mücadeleye yeniden başlıyoruz"

Son dönemde sigara kullanım oranlarının tekrar artmaya başladığına dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti: "2008 ile 2012 yılı arasındaki uygulamalarımızla Dünya Sağlık Örgütünden üst üste sigarayla mücadele kapsamında ödül aldık. Sigara içme oranları dört yıl içerisinde yüzde 31'lerden yüzden 26-27'lere geriledi ama şu anda oran yine yüzde 30'unun üzerine çıktı. Gevşeme oldu. Kapalı mekanlarda sigara içilmesi hususunda gevşeme var, yeni birtakım tedbirler almak lazım. Toplumda yeniden bir farkındalık oluşturmalıyız. Bunun için de ciddi bir medya kampanyası hazırlıyoruz. Şimdi Yeşilay ile bir kampanya hazırladık. Yeşilay bugünlerden başlayarak 3 ay boyunca bu kampanyayı yürütecek. Bunların sonuçlarını ölçeceğiz. Dolayısıyla çok yönlü bir mücadeleye yeniden başlıyoruz."