İslam aleminde Miraç coşkusu

İslam aleminde Miraç coşkusu
Receb Ayının 27. Gecesi olan Miraç Kandili bugün Müslüman alemi tarafından idrak edilecek.Her kandilde olduğu gibi bu özel günde de milyonlarca Müslüman camilere akın edecek.  Receb ayının 27'nci gününe denk gelen Miraç...

Receb Ayının 27. Gecesi olan Miraç Kandili bugün Müslüman alemi tarafından idrak edilecek.

Her kandilde olduğu gibi bu özel günde de milyonlarca Müslüman camilere akın edecek.  Receb ayının 27'nci gününe denk gelen Miraç Kandili ne özel, Konya İl Müftülüğü Konya nın çeşitli bölgelerindeki camiler de Mevlit programları düzenleyecek. Karatay Belediyesi Çelebi Camii nde Konya Müftüsü Ali Akpınar ın teşrifleri ile Miraç Kandili Özel Programı gerçekleştirilecek. Karatay ilçesinde bulunan bazı camilerde yapılacak programlar ise şu şekilde: Aziziye Camii,  Araplar Büyük Camii, Karşehir Ulu Camii, Kumköprü Yavuz Sultan Selim Camii, Saraçoğlu Nalıncı Camii, Uluırmak Muradiye Camii, Gaziosmanpaşa Karaveliler Camii, Kayhanlar Dörtyol Camii. Selçuklu İlçesinde Hacıveyiszade Camii nde ve Meram İlçesindeki Kapu Camii nde de Mevlit okutulacak.

MİRAÇ GECESİ YAPILMASI GEREKENLER

İlahiyatçılar mübarek Miraç Gecesi'nde yapılması gerekenleri şu şekilde belirtiyor: "Günahlar ve yapılan kusurlar için tevbe edilmelidir. Salat-ü Selam okunmalıdır.Namaz kılınmalıdır. Mübarek gecelerin en önemlilerinden biri olan bu geceyi namaz kılarak geçirmenin sevabı büyüktür.Mümkün olduğunca Kur'ân-ı Kerim okunmalı veya dinlenmelidir. Miraç Gecesinden önceki gün ve o günü oruçlu olarak geçirebilirsiniz. Miraç Kandili gününde mezar ve akraba ziyaretleri yapabilirsiniz."

MİRAÇ KANDİL İNİN ÖNEMİ

Hz. Muhammed (SAV) yaşadığı birçok mucize bulunmaktadır. Müslümanlar tarafından bu mucizelere inanmak ise önemli bir gerekliliktir. Miraç Kandili gecesi de bu mucizelerden bir tanesinin gerçekleştiği zamanlardan bir tanesidir. Hz. Muhammed (SAV) Cebrail Aleyhisselam ile birlikte bu gecede göğe yükselmiştir. Yükselmesiyle birlikte cehennem ve cenneti görmesi, Allah ile görüşmesi gibi mucizeler meydana gelişmiştir. Bu sebeple bu mübarek gecede Müslümanların tüm dünyevi işlerden vazgeçmesi ve ibadet etmesi beklenir. Böyle gecelerin önemi oldukça büyüktür, bir sene içerisinde sürekli olarak yaşanabilecek bir gece değildir. Müslümanların Miraç Kandili gücü ve gecesinde mutlaka gereklilikleri yerine getirmesi gerekmektedir.