İstasyon yolları yenileniyor

İstasyon yolları yenileniyor
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Sarayönü Garı'nın tahmil tahliye yolu, traversleri ve makasları değiştiriliyor.Sarayönü'nde 1895 yılından bu yana kullanılan traverslerin ekonomik ömrünü doldurmasından dolayı yenileme...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Sarayönü Garı'nın tahmil tahliye yolu, traversleri ve makasları değiştiriliyor.

Sarayönü'nde 1895 yılından bu yana kullanılan traverslerin ekonomik ömrünü doldurmasından dolayı yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Daha önce ahşap olan traverslerin yenileriyle değiştirilmesinin yanında artık ihtiyaçlara cevap vermeyen tahmil tahliye yolu da genişletiliyor.

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Gar Şefi Mehmet Bozkurt, yaptığı açıklamada, "ilçemizde 123 yıldır kullanılan istasyon traversleri artık ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Ayrıca tren uzunlukları gelişen şartlardan dolayı arttığı için limitler dahilinde faydalı yol uzunluğu artık yeterli gelmiyordu. Tahmil tahliye yolumuzun uzunluğu 717 metreydi. 1000-1100 metrelik trenler geldiğinde limitleri aşan tren, geçitlerin kapalı kalmasına neden oluyordu. Yeni düzenlemelerle bu sıkıntı giderildi. Yeni yol ilerleyen yıllarda yapılacak elektrifikasyon yatırımlarına da uygun olarak yapılıyor. Edindiğimiz bilgilere göre ilerleyen yıllarda Konya-Afyonkarahisar elektrifikasyonlu olacak." dedi.