İstihdam odaklı yeni bölümlere davet

İstihdam odaklı yeni bölümlere davet
Sarayönü'nde bulunan iki lisenin bünyesinde açılan istihdam odaklı yeni bölümler öğrencilerini bekliyor.Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik bölümü ile Şehit Ramazan Akyürek Mesleki...

Sarayönü'nde bulunan iki lisenin bünyesinde açılan istihdam odaklı yeni bölümler öğrencilerini bekliyor.

Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik bölümü ile Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Tarım Aletleri ve Makineleri bölümü önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için tercihe açıldı.  Öğrenciler 13 Temmuz tarihine kadar bu bölümleri tercih edebilecek.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bölge sektörlerine hitap eden ve üniversite devamlılığı konusunda da önü açık olan iki yeni bölüm açıldı.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ, "Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik" bölümünün 2018-2019 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini kabul ettiğini söyledi. Sarayönü'nün tarım ve hayvancılık ilçesi olmasından dolayı bölgeye hitap edecek yeni bir bölüm açıldığını kaydeden Akdağ, yaptığı açıklamada, "Bu bölüm, ara eleman yetiştirme konusunda açığı kapatmaya yönelik bir çalışmanın ürünü. Mezun ettiğimiz öğrenci bir veterinere rahatlıkla yardım edebilecek kapasitede olacak. Ayrıca veterinerlik fakültesine gitmek isteyen öğrencilerimiz içinde artı puan sağlayacak." dedi.

Bölgeye de hitap edecek

Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik bölümünün ilçe bölgeye de hitap edeceğini belirten Akdağ, "Bölümümüzün bir avantajı da bu bölgede başka ilçede olmaması. Çok yaygın bir bölüm değil. Sadece Beyşehir ve Çumra bölgesinde var. Bu bölüm ilçemizin yanı sıra Konya, Kadınhanı, Ilgın, Akşehir gibi ilçelere de hitap edecek. Önü açık olan bu bölümün ilçe dışından da öğrenci çekeceğini tahmin ediyoruz." şeklinde konuştu.

Konuklar uygulama sahası

Bölüm uygulama sahası olarak Konuklar Tarım İşletmesini kullanacaklarını dile getiren Süleyman Akdağ, şunları söyledi: "Öğrencilerimizi yeni bir bölüme yönlendirmek, milli üretimi, yerli üretimi canlandırmak için bir adım atıyoruz. Yeni bölümümüzle ilgili olarak Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü ile de protokol imzaladık. Öğrencilerimiz 10'ncu sınıftan itibaren Konuklar Tarım İşletmesi'nde görevli veterinerlerden de pratik ve teorik dersler alacak."

Sanayiye yönelik bir atılım

Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Bayaztaş ise yeni dönem içim "Tarım Aletleri ve Makineleri" bölümünü açtıklarını söyledi. Tarım aletleri bölümünün hayatın bir gerçeği olduğuna değinen Beyaztaş, yaptığı açıklamada, "İnsanoğlu var olduğu sürece tarım faaliyetleri devam edecek. Bununla birlikte tarım sektörü her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Biz bir tarım ülkesiyiz ve ilçemiz de bir tarım ilçesi. İhtiyaca cevap verecek ara elemanlar yetiştireceğiz. Tarım aletleri ve makinelerinin istihdam olanağı gayet geniş." dedi.

Uygulamalar Gözlü TİM'de

Uygulama eğitimleri için Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını anlatan Beyaztaş, "teorik dersler okulumuzda, uygulama dersleri ile Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü Tarım Aletleri Atölyesi'nde gerçekleştirilecek. Belki meslek derslerini de orada verebiliriz." şeklinde konuştu.

Meslek liseleri stratejiktir

Tarım aletlerini kopyalamaktan ziyade geliştirerek yeni makineler ortaya çıkarmak istediklerini vurgulayan Beyaztaş, şunları söyledi: "toplumda yanlış bir algı var. Bazı veliler çocuğum hiç olmazsa meslek lisesi bari okusun diye bize gönderiyor. Bu yanlış bir anlayış. Okulumuzu, bu algıdan kurtulup gerçekçi hedefleri olan yenilikçi ve tasarımcı bir yapıya büründürmek istiyoruz. Meslek liseleri eskiden öğrencilerini sınavla alırdı. Aslında meslek liseleri en stratejik okullardan biridir. Çünkü sanayi ve üretim için eleman yetiştiririz biz. Ülkemizin sanayi atılımı yapıp üretim ekonomisine sahip olabilmesi için öncelikle meslek liselerine önem verilmesi ve nitelikli insanlar yetiştirilmesi gerekir."