İyi başladı hüsranla bitti

İyi başladı hüsranla bitti
Sarayönü Belediyespor, ligin en problemli takımlarından bir tanesi olan Isparta Davrazspor ile pazar günü karşı karşıya geldi. Karşılaşmada iki kez öne geçen yeşil siyahlılar, karşılaşmanın son bölümünde oyun disiplininden...

Sarayönü Belediyespor, ligin en problemli takımlarından bir tanesi olan Isparta Davrazspor ile pazar günü karşı karşıya geldi. Karşılaşmada iki kez öne geçen yeşil siyahlılar, karşılaşmanın son bölümünde oyun disiplininden kopunca Isparta Davrazspor, karşılaşmayı 4-2 kazandı. Sakat olan defansın bel kemiği Aytaç Solunoğlu'nun yokluğu kendini ciddi derecede hissettirdi. Sarayönü Belediyespor'un gollerini Vildan Kerim ve Hakan Özkara kaydetti. Bu sezon evinde ikinci kez mağlubiyet yaşayan temsilcimiz, bu puan kaybının ardından 7'nci sıraya geriledi.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7'nci Grupta, 23'ncü hafta karşılaşmaları pazar günü oynandı. Sarayönü Belediyespor, haftanın karşılaşmasında grubun ikinci sırasında yer alan Isparta Davrazspor'u konuk etti. Isparta Davrazspor için taraftar yasağının uygulandığı karşılaşmada, Isparta temsilcisi taraftarsız olarak mücadele etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Sarayönü Belediyespor, ilk dakikalarda golü bulmasına rağmen, defans hataları nedeniyle ilk yarıda üstünlüğü koruyamadı. İkinci yarıda tekrar öne geçme başarısını gösteren ve karşılaşmada birçok net pozisyonu heba eden yeşil siyahlılar defans hatalarıyla birlikte oyun disiplininden de kopunca son dakikalarda peş peşe gelen gollere engel olamadı.

Defansın bel kemiği olan Aytaç Solunoğlu'nun yokluğu ciddi derece hissedilirken, kaleci Sercan Şen'in müthiş kurtarışları mağlubiyetin daha da ağır yaşanmasını engelledi. Karşılaşmanın en etkili ismi olan Hakan Özkara, iyi oyununu güzel bir de frikik golüyle taçlandırsa da mağlubiyetle birlikte gölgede kaldı.

Karşılaşmada ilk etkili atak konuk ekip Isparta Davrazspor'dan geldi. 2'nci dakikada Hüseyin'in pasında Longelo kaleci Sercan ile karşı karşıya kaldı. Kalesini terk eden Sercan, başarılı bir kurtarışa imza attı. 6'ncı dakikada Mustafa Sayan'ın kullandığı uzun taç atışında Isparta Davrazspor ceza sahası içinde oluşan karambolde fırsatı iyi değerlendiren Vildan Kerim, topu ağlara gönderdi: 1-1.

15'nci dakikada sahalarda az görülür bir pozisyon meydana geldi. Ofsayt vuruşunu kendi yarı alanından kullanan kaleci Sercan'ın vuruşunu Isparta Davraspor kalecisi güçlükle kornere çelebildi. 26'ncı dakikada Üzeyir'in ceza sahasına ortasında Lungelo'nun kafa vuruşu az farkla auta gitti. 31'nci dakikada Isparta Davrazspor eşitliği sağladı. Muhammet'in derinleme pasında Eren ıskalayınca top Lungelo'nun önünde kaldı. Kaleci Sercan ile karşı karşıya kalan Lungelo topu ağlara gönderdi: 1-1.

38'nci dakikada Hüseyin'in şutu az farkla auta gitti. 40'ncı dakikada Lungelo'nun şutu az farkla auta gitti. 43'ncü dakikada Hakan'ın ceza sahasına ortasında Mustafa Baştin, müsait pozisyonda topa vuramadı. Karşılaşmanın ilk yarısı bu şekilde sona erdi.

İkinci yarı Isparta Davrazspor'un etkili pozisyonu ile başladı. Üzeyir'in serbest vuruşunda top direkten döndü. 51'nci dakikada Hüseyin'in korner atışında Alper'İn kafa vuruşu az farkla auta gitti. 55'nci dakikada Mustafa Sayan'ın uzun taç atışında defansın uzaklaştırmak istediği top Hakan'ın önünde kaldı. Hakan'ın şutu direkten döndü. Dönen topa sahip olan Sunay'ın şutunu defans çizgiden çıkardı.

60'ncı dakikada defansın arkasına sarkan Lungelo kaleci Sercan ile karşı karşıya kaldı. Longelo'nun vuruşunda Sercan'ı geçen topu Yunus Emre çizgiden çıkardı. 64'ncü dakikada kazanılan serbest vuruşta Hakan Özkara'nın vuruşu ağlarla buluştu: 2-1.

70'nci dakikada Sarayönü Belediyespor net bir golü daha kaçırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Sunay, topu kalecinin üzerine vurdu. Dönen topa sahip olan Vildan'ın şutunu defans çizgiden çıkardı. Bu pozisyonun ardından rüzgar tersine döndü. Isparta Davrazspor 15 dakikada 3 gol buldu.

71'nci dakikada Okan'ın ceza sahasına kestiği topta 3 defans oyuncusunun arasından sıyrılan Lungelo, topu Sercan'ın uzanamayacağı köşeye vurarak durumu 2-2 yaptı. 74'ncü dakikada ceza sahası önünde boşta kalan Hüseyin'in plase vuruşu ağlarla buluştu: 3-2. 86'ncı dakikada Lungelo'nun ceza hasına kestiği topla buluşan Hüsnü Zeybek'in şutu 4-2 olarak skoru belirledi. 88'nci dakikada gelişen atakta Lungelo'nun kafa vuruşunu iyi kurtaran Sercan, 5'nci golü önledi.

Karşılaşma 4-2'lik skorla sona ererken, bu mağlubiyetle birlikte Sarayönü Belediyespor, 7'nci sıraya geriledi.

TOPLU SONUÇLAR: Sarayönü Bld-Isparta Davrazspor: 2-4, Gölhisarspor-Mut İdman Yurdu: 2-3, Silifke Bld-Serik Bld: 2-0, Manavgatspor-Kepez Bld: 1-2, Manavgat Bld-Ereğlispor: 2-2, Akşehirspor-B.B.Oğuzhanspor: 1-0, Karaman Bld-Anamur Bld: 3-1.

GELECEK MAÇLAR: 25 Mart 2018 Pazar saat 15:00 B.B.Oğuzhanspor-Manavgat Bld, Ereğlispor-Manavgatspor, Kepez Bld-Silifke Bld, Serik Bld-Gölhisarspor, Mut İdman Yurdu-Sarayönü Bld, Anamur Bld-Akşehirspor, Isparta Davrazspor-Karaman Bld.

STAD: Sarayönü

HAKEMLER: Batuhan Bayar, Mehmet Taşdemir, Rahim Sarıdede

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Sercan, Y.Emre, Serhat, Hakan, Eren Özaydemir, Mustafa Sayan, Mustafa Baştin(Dk.89 Ramazan), Vildan(Dk.72 Fatih Güneş), Sunay(Dk.76 Erkan), Alperen, Ömer

YEDEKLER: Ali, Fatih Emircan, Enes, Ebubekir

TEKNİK DİREKTÖR: Niyazi Kart

ISPARTA DAVRAZSPOR: Özcan, Üzeyir, Muhammet Mustafa, Mustafa, Hüsnü Sürücü(Dk.62 Okan), Oğuzhan, Lungelo, Hüseyin, Kone(Dk.86 Metin), Muhammet(Dk. 67 Hüsnü Zeybek), Alper

YEDEKLER: Ufuk, Çağru, tayyip, Koray

TEKNİK DİREKTÖR: Murat Gökhan Çelebi

SARI KARTLAR: Dk.40 Serhat, Dk.55 Sunay, Dk.85 Mustafa Baştin (Sarayönü Bld), Dk.19 Alper, Dk. 76 Hüsnü Zeybek (Isparta Davrazspor)

GOLLER: Dk.6 Vildan, Dk.64 Hakan (Sarayönü Bld), Dk.31,71 Lungelo, Dk.74 Hüseyin, Dk. 86 Hüsnü Zeybek (Isparta Davrazspor)