İyi parti aday adaylarında yoğun tempo

İyi parti aday adaylarında yoğun tempo
Sarayönü'ne gelen İyi Parti Konya Milletvekili Aday Adayları Hadiye Teke ve Nazmi Sırıt, gazetemize ziyarette bulundu.Ziyaret esnasında konuşan İyi Parti Konya Milletvekili Aday Adayları Nazmi Sırıt yaptığı açıklamada, "Köprüden...

Sarayönü'ne gelen İyi Parti Konya Milletvekili Aday Adayları Hadiye Teke ve Nazmi Sırıt, gazetemize ziyarette bulundu.

Ziyaret esnasında konuşan İyi Parti Konya Milletvekili Aday Adayları Nazmi Sırıt yaptığı açıklamada, "Köprüden önceki son çıkış olarak gördüğüm iyiler hareketine tecrübemle, enerjimle yük olmak için değil, yük almak üzere Konya milletvekilliğine talip oldum." dedi.

İYİ Parti’nin ülke demokrasisine yeni bir soluk getireceğini ifade eden Sırıt, "16 yıllık AKP iktidarının siyasi, sosyal ve ekonomik sahalarda, ülkemizde yarattığı büyük sıkıntıları aşmak üzere, İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in milli merkezde bir araya gelme çağrısına uyarak partimizin Konya’daki saflarına katılmış bulunmaktayım. Aziz milletimizin özlem duyduğu milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandıracağına inandığım ve köprüden önceki son çıkış olarak gördüğüm iyiler hareketine tecrübemle, enerjimle yük olmak için değil, yük almak üzere Konya milletvekilliğine talip oldum." diye konuştu.

"Sevgi diline ihtiyaç var"

İyi Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Hadiye Teke ise toplumu kucaklayıcı ve toplumla barışık bir insan olduğunu kaydederek, "Toplumun siyasette sevgi diline ihtiyacı var. 3-5 oy daha fazla alayım diye insanları kutuplaştırmanın bir anlamı yok. Siyasette sevgi dili kayboldu. İYİ'ler Harekatı insanları sevgiyle kucaklıyor. İYİ Parti toplumu kucaklayıcı ve kutuplaştırmayı sona erdirecek bir iktidar vaad ediyor" dedi.

Hadiye Teke kimdir?

Başhüyüklü olan ve 11.02.1968 yılında Konya'da doğan Hadiye Teke, Anadolu Ünv. iktisat bölümünde tamamladığı eğitim hayatının ardından meslek hayatına Konya Makarnacılık Ltd.Sti'nde başladı. Ardından Ankara 'da 25 yıl sektöründe öncü, Elit proje inşaat A.Ş. başta olmak üzere farklı inşaat firmalarında idari işler yöneticisi, ihale işleri departmanında kamu işleri yöneticisi, kalite sistemi kurucusu ve yöneticisi olarak çalıştı. 2016 yılında emekli olduktan sonra memleketi Konya'ya yerleşti. Hadiye Teke, İyi Parti Konya Merkez Meram ilçesi yönetiminde Başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Nazmi Sırıt kimdir?

29 Şubat 1953 Konya doğumlu olan Nazmi Sırıt, Konya'nın eski kurt siyasetçilerinden olarak biliniyor. Sportif olarak Konya'da su topu ve yüzme takımında, okçulukta, basketbolda kendisini ispatlayan Sırıt, mimarlık mesleğinde yükselirken Turgut Özal dönemlerde ANAP Konya İl Başkanlığı yaptı.